Superjokeri Juha Korhonen palaa Tahkoon

Lyöjätykki Juha Korhonen palaa Tahkoon innokkain mielin.

Huippujokeri Juha Korhonen palaa kasvattajaseura Hyvinkään Tahkoon. Korhonen teki Tahkon kanssa 2-vuotisen sopimuksen. Tällä kaudella Korhonen löi runkosarjassa upeasti 131 juoksua sijoittuen lyöjätilastossa toiseksi. Juha Korhosen paluu on Tahkolle merkittävä vahvistus ja lisää Tahkon lyöntivoimaa tulevilla kausilla.

  • Innokkaana ja odottavalla mielellä teen paluun Tahkon paitaan ja Pihkalaan. Kaksi vuotta sitten kun Kouvolaan lähdin oli lähtö tunteikas ja haikea. Jo silloin sanoin, että toivottavasti jonain päivänä saan vielä mahdollisuuden pelata kasvattajaseuran paidassa. Olen siis onnekas, että omat ja Tahkon intressi vielä kohtasivat.

Juha Korhonen voitti Superpesiksen pudotuspelien lyöjätilaston ylivoimaisesti 38 lyödyllä juoksulla. Niillä hän auttoi Kouvolan Pallonlyöjät hopeamitalille. Kausi oli Korhoselle henkilökohtaisesti uran paras.

  • Olen kauteeni kokonaisuudessa tyytyväinen, vaikka se pettymykseen päättyikin. En ole vielä kovin suuria analyysejä kaudesta tehnyt, mutta nopeasti ajateltuna pystyin pelaamaan tasaisen kauden ilman suurempia aallon pohjia. Mielestäni kehityin yksittäisten juoksujen lyömisessä ja pystyin sitä kautta auttamaan joukkuetta entistä enemmän.

Tahko saa Korhosesta kaipaamaansa lyöntivoimaa kotiuttamiseen. Tahkon joukkueen nopeutta ei kyetty hyödyntämään viime kesänä maksimaalisesti ja isoin syy tähän oli kotiuttamisvoiman kapeus. Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi on tottakai innoissaan Koren paluusta.

  • Kore tuo monipuolisuudellaan paljon vaihtoehtoja kotiuttamiseen. Löytyy hyviä vapaita lyöntejä, loistavien merkattujen lyöntien lisäksi. Koren kautta saadaan enemmän merkkaamattomia juoksuja, jotka jäivät viime kaudella liian vähälle. Kore tuo mukanaan myös kokemusta ja siksi Koren merkitys on joukkueelle enemmän kuin pelkästään lyödyt juoksut.

Kore tuo Tahkoon lyöntivoiman lisäksi kaivattua kokemusta ja johtajuutta.

Tahkon joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla ja aikataulussa. Tavoitteena on saada jalkeille iskukykyinen joukkue, jonka otteita on hienoa tulla Pihkalaan seuraamaan.

  • Tulevasta kaudesta odotan joukkueelta kehittymistä ja selkeää tason nostoa, jotta Tahko palaa pudotuspeleihin. Tarkempaa tavoitetta tässä vaiheessa on turha vielä miettiä, kun ei joukkue eikä vastustajien joukkueet ole vielä valmiina. Henkilökohtaisesti pyrin tasaiseen suorittamiseen, jotta pystyn auttamaan joukkuetta mahdollisimman monessa pelissä. Tuon joukkueeseen kokemukseni ja oman persoonani. Uskon, että pystyn auttamaan nuoria pelaajia kehittymään ja vinkeilläni myös herättämään ajatuksia siitä, mihin asioihin heidän olisi syytä seuraavaksi keskittyä, jotta saavat itsestään kaiken potentiaalin irti. Joukkueen ikärakenne on sellainen, että yhden talven aikana on mahdollista tehdä suuriakin harppauksia niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

 

  • Samalla haluan kiittää KPL:ää, seurajohtoa, joukkuetta ja faneja kuluneesta kahdesta kaudesta. Kaudet olivat ikimuistoisia, vaikka molemmat päättyivätkin pettymykseen, ja olivathan ne myös ensimmäiset koskaan muualla kuin Hyvinkäällä. Sain näiden kausien aikana uusia ystäviä ja opin erilaista ajattelua pesäpallosta. Näiden kahden kauden ansiosta olen varmasti sekä parempi pelaaja ja ihmisenä olen kasvanut valtavasti. Kiitos myös työnantajalleni OP Yrityspankille siitä, että Kouvolassa pelaaminen mahdollistui sekä Kymenlaakson Osuuspankille siitä, että etätyöskentelyni heidän tiloissaan oli mahdollista.
2018-09-21T23:02:18+03:00 22.9.2018|Miehet Superpesis, Uutiset, Yleinen|