Sopimusuutisia: Leidien katse vahvasti jo tulevissa kausissa

Kaudeksi 2018 Superpesikseen itsensä pelannut Tahkon naisjoukkue on lyönyt lukkoon tärkeitä pelaaja- ja pelinjohtosopimuksia tulevia vuosia silmälläpitäen. Tahko ry:n puheenjohtajan, Kari Käyhkön, mukaan Leidien tähtäin on projektin aloittamisesta asti ollut omavaraisuuden vaalimisessa ja hyvinkääläisten nuorten pesäpallotaipaleen mahdollistamisessa. Myös sopimusrintamalla on edetty samoja periaatteita vaalien.

”Meillä on pitkät sopimukset kaikkien omien kasvattiemme kanssa. Tälle perustalle lähdemme yhteistyössä pelinjohtajan kanssa kaavailemaan, millaisia ominaisuuksia tarvitsemme ryhmään lisää”, summaa Käyhkö.

Leidit solmivat jo ennen ensimmäisen Superpesis-kautensa alkua useampivuotisia sopimuksia omien kasvattiensa kanssa. Ryhmässä jatkavat useamman kauden kattavilla sopimuksilla Lotta Vahvelainen (2019), Oona Vahvelainen (2019), Titta Siilin (2020), Petra Jokivalli (2020), Ira Jokivalli (2020), Tiia Wetterstrand (2020) ja Anni Tuomi (2020).

Tuttua hyvinkääläistä pelaajistoa täydentää vastikään kahden vuoden jatkosopimuksen Leidien kanssa allekirjoittanut Pauliina Harinen. Sopimus ryhmän ykköstykin kanssa on keskeinen palanen joukkueen rakentamisessa ja ilmeisen selvästi myös taustaorganisaatiolle varsin mieleinen.

”Pauliina Harinen on aina ollut tärkeä osa Tahkon Leidien tarinaa. Hän saapui harjoituksiimme eräänä syksynä vasta muutaman kesän pesäpalloa pelanneena ja pyysi päästä mukaan harjoitusrinkiin oppimaan sekä kehittymään. Vuosien varrella Pale on ottanut valtavia harppauksia urheilijana ja hioutunut samalla myös erottamattomaksi osaksi joukkuettamme. Vaikka hän saapuikin treeneihin aavistuksen liian myöhään ollakseen virallisesti Tahkon kasvatti, olemme me aina mieltäneet Palen omaksemme”, muistelee Käyhkö.

Harinen takoi itsensä edellisellä kaudella naisten Ykköspesiksen vuoden pelaajaksi vieden lyöjätilaston kirkkaasti nimiinsä. Tälläkin kaudelle Palen leveillä harteilla on levännyt iso vastuu Leidien kotiutuksista.

Kuva: LasseW

”Leidien joukkueessa on hyvä yhteishenki, minkä ansioista treenaaminen ja pelaaminen joukkueen väreissä on mukavaa. Pelaajista pidetään tässä seurassa hyvää huolta ja kehittymismahdollisuudet ovat kohdillaan. Ryhmässä on mielestäni rutkasti potentiaalia ottaa vielä isoja askeleita kohti sarjan kärkeä”, sanailee Harinen.

Toisen tärkeän kiinnityksen Leidien johtoryhmä on tehnyt pelinjohtajarintamalla; joukkueen kohti ensimmäistä superpesiskautta johdattanut Antti Yli-Saunamäki on kirjannut nimensä jatkosopimuspaperiin.

Vaikka kausi on vielä runkosarjankin osalta kesken, on ensimmäinen superpesiskesä Leidien peräsimessä antanut Yli-Saunamäelle paljon näkemystä siitä, mihin suuntaan ryhmää on lähdettävä kehittämään:

”Koen, että tämä kulunut kesä on ollut erittäin opettavainen koko joukkueelle. Loppukesän tavoite, kuten tavoite kauteen lähdettäessäkin, on sarjapaikan säilyttäminen. Kesä on antanut paljon infoa niistä asioista, joissa Leidien on vielä yksilötasolla kehityttävä tulevalla harjoituskaudella”.

Antti ohjeistaa Leidejä tulevallakin kaudella.
Kuva: LasseW

Leidien organisaatiolle ja joukkueen rungolle Antti antaa myös kauden perusteella tunnustusta:

”Leidien ryhmä on mennyt pelillisesti kesän aikana paljon eteenpäin. Kun joukkueen runko oli vielä valmis jatkamaan ja sitoutunut yhteisiin päämääriin, oli minun itsenikin helppo tehdä jatkopäätös. Tässä organisaatiossa itseäni miellyttää erityisesti sen kunnianhimo ja halu mennä toiminnallisesti eteenpäin. Tämä on sellainen lähtökohta, johon voin itsekin mielelläni sitoutua”.

 

 

Leidien kauden 2019 sopimustilanne 17.7.2018:

Lotta Vahvelainen

Oona Vahvelainen

Titta Siilin

Anni Tuomi

Petra Jokivalli

Ira Jokivalli

Tiia Wetterstrand

Pauliina Harinen

PJ: Antti Yli-Saunamäki

2018-07-17T14:33:05+03:00 17.7.2018|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|