Otteluraportti: Tahko kukisti Vimpelin

Pihkalan lämpöisessä tiistai-illassa 1937 katsojaa pääsi seuraamaan jännittävää ottelua, jonka Tahko onnistui voittamaan jaksoin 1-0 (2-1, 5-5)! Taukoskabassa yleisöä viihdytti yksi Suomen parhaimmista koripalloilijoista, Sasu Salin, joka kisasi Tahko-legenda Kari Kuusiniemeä vastaan.

Ottelun ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta vahvan ulkopelin näytöstä. Jos kolmostilanteita saatiin, niin molemmat joukkueet pystyivät ne hyvin puolustamaan. Ottelun avausjuoksu nähtiin Lauri Vierimaan upealla kunnarilla kakkospuolelta. Tahko siirtyi neljännellä lyöntivuorollaan 2-0 johtoon, kun Roni Wahl kotiutti Riku Hokkasen hienolla kääntönäpäytyksellä.  Vimpelin Janne Mäkelä onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-1, mutta loput yritykset Tahko kesti ja ensimmäinen jakso oli voitettu!

Toisen jakson alussa molemmat joukkueet pääsivät heti juoksujen makuun. Vimpeli pääsi 1-0 johtoon vapaataipaleen turvin, mutta Tahkon Mikko Mahlamäki vastasi lyömällä pallon vastustamattomasti kakkosluukusta muuntajalle neljän juoksun arvoisesti! Teemu Nikkanen siirsi Tahkon 5-1 johtoon kolmosrajapuhkaisulla, jolla hän paloi niukasti itse kolmospesälle. Seuraavat kaksi vuoroparia olivat juoksuttomia, kun Tahkon ulkokenttä kesti Vimpelin antaman paineen. Kolme pistettä oli jo kotijoukkueen hyppysissä, mutta sitten Perttu Ruuska näytti, että miksi hän on vasta 17-vuotiaana yksi valtakunnan vaarallisimpia lyöjiä. Pallo leikkurina kolmosrajaan ajolähdössä ja jakso tasan 5-5. Enempää juoksuja ei kuitenkaan enää nähty vaan kaksi pistettä jäi upeasti pelanneille keltapaidoille!

I-palkinto: Mikko Mahlamäki

II-palkinto: Lauri Vierimaa

Ottelun tilastot

2018-06-13T12:18:39+00:00 12.6.2018|Miehet Superpesis, Uutiset|