Otteluraportti sekä -ennakko: Tahko kaatui Alajärvellä, mutta huomenna taistellaan Pihkalassa

Tahko matkasi Alajärvelle jatkosarjansa toista peliä varten. Jälleen kerran lämpimässä säässä pelattu ottelu alkoi Tahkon kannalta hyvin, kun Teemu Nikkanen kotiutti Lauri Vierimaan korkealla pompulla. Ankkurit onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun heti seuraavalla lyöntivuorollaan. Ensimmäinen jakso ratkesi kolmannen vuoroparin lopettavalla, kun Alajärvi sai harhaheitosta eräänlaisen hurmoksen aikaan ja siirtyi 4-1 johtoasemaan. Tahkon Atte Brandt onnistui vielä kotiuttamaan Riku Hokkasen, mutta enempää juoksuja ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toiselle jaksolle Tahkon kokoonpano meni merkittävästi uusiksi, suurimmaksi osaksi loukkaantumisten pakottamana. Selkeimpinä muutoksina Santtu Patova siirtyi lukkariksi, Atte Brandt kolmosvahdiksi Eetu Hämäläinen koppariksi, Roni Wahl numeroksi kolme ja Vierimaa vaihtajan tehtäviin numeroksi kaksi. Jokeripaidat pukivat Mahlamäen lisäksi ylleen Kimmo Carlson ja Matias Kauppinen. Suurista muutoksista huolimatta erityisesti Vierimaa pelasi hyvää vaihtolyöntipeliä ja Santtu Patova pystyi paikoitellen häiritsemään Ankkureiden sisäpeliä. Tahko taisteli, mutta toinen jakso päättyi myös Alajärven 4-2 voittoon. Tahkon ainoat juoksut löivät Eetu Hämäläinen ja Matias Kauppinen, mikä kertoo siitä, että Tahkon pääkotiuttajat eivät onnistuneet ottelussa.

I-palkinto: Lauri Vierimaa

II-palkinto: Teemu Nikkanen

Ottelun tilastot

———————————————————————————————————————————————————————-

Tahkon miesten pelit jatkuvat huomenna Pihkalassa Oulua vastaan. Ottelu tulee keltapaidoille ehkä jopa hiukan liian nopeasti, sillä tiettyjen pelaajien pelikunto on vielä hieman arvoitus. Joukkueella on vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta eilisen Alajärvi-tappion ja loukkaantumisten myötä jatkosarjan päätavoitteeksi muuttunee karsintapelien välttäminen eli toisin sanoen pysyminen jatkosarjan sijoilla 1-4. Alemman jatkosarjan tilanne on tällä hetkellä seuraava:

1.      Kitee 40p

2.      Kankaanpää 33p

3.      Hyvinkää 32p

4.      Imatra 29p

5.      Hamina 27p

6.      Alajärvi 21p

7.      Oulu 8p

Lähtökohdat huomiseen otteluun ovat siis todella selkeät. Vain ja ainoastaan voitto kelpaa, millä sääntöjen sallimilla keinoilla hyvänsä. Edellisen ottelun perusteella avainkohta ottelun voittoon on tason nosto kotiutuksissa. Ulkopelissä vastustaja täytyy myös kyetä pitämään maksimissaan parissa juoksussa per jakso. Vaikka Oulu onkin lähestulkoon varmasti pudonnut ensi vuodeksi Ykköspesikseen, niin joukkue pystyy pelaamaan todella paineetonta ja iloista pesäpalloa, mikä on yllättänyt jo monta joukkuetta kauden loppua kohti edetessä.

Huomenna mitataankin, että mistä nuori Hyvinkään Tahko on oikein tehty. Tervetuloa tukemaan joukkuetta Pihkalaan, ottelu alkaa klo 18!

2018-08-06T23:25:20+00:00 6.8.2018|Miehet Superpesis, Uutiset|