Otteluraportti: Joensuu liian vahva toisella jaksolla

Tahko taipui kotiavauksessaan Joensuulle lukemin 1-0 (1-1, 1-13).

Pihkalan yleisö pääsi heti Tahkon ensimmäisessä kotiottelussa nauttimaan lähestulkoon täydellisestä pesäpallosäästä. Pelaajat tarjosivatkin ensimmäisellä jaksolle kutkuttavan jännittävää peliä. Joensuu kuitenkin otti pelin haltuunsa toisella jaksolla. Yleisöä oli upeasti paikalla 1911 ja tunnelma loistava, kiitos!

Ensimmäinen jakso oli tasaista pesäpalloa. Ulkokentät eivät tehneet merkittäviä virheitä, lukuun ottamatta Joensuun 1. jakson ainoaa juoksua joka tuli vapaataipaleella. Mikko Mahlamäki sytytti pesäpalloyleisöä hienolla saumalyönnillään, jolla Tahko tasoitti tilanteeksi 1-1. Molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuus riistää jaksosta pisteet itselleen, siinä onnistumatta.

Toisella jaksolla Joensuu näytti, että miksi se on yksi sarjan vaarallisimpia sisäpelijoukkueita. Juha Niemi rokotti Tahkon ulkokenttää kunnarin ja neljän juoksun arvoisesti ja Aleksi Rautiainen myös neljästi. Yhteensä Joensuu takoi 2. jakson aikana 13 juoksua. Lyönnit olivat hyviä, mutta valitettavan monesta tuli juoksun arvoinen vasta Tahkon ulkokentän avustuksella.

Santtu Patovan lyömä kavennusjuoksu oli laiha lohtu jakson päättyessä 1-13 Joensuulle.

Toisen jakson tylyistä lukemista huolimatta Tahko esiintyi erityisesti ensimmäisellä jaksolla todella pirteästi ja Pihkalassa oli pesäpallojuhlan tuntua vaikka juoksuja ei liikaa nähtykkään. Tahkon peliä riivasivat useat ensimmäisen lyönnin laittomat ja näin ollen tilanteita ei pystytty rakentamaan haluttuun tahtiin. Tahkon nuori joukkue kuitenkin osoitti hetkittäin, että se pystyy tosissaan haastamaan kärkipään joukkueita. Nyt pelinjohtaja Haimi joukkoineen kääntää katseet tulevalle tiistaille jolloin Tahko kohtaa Helsingissä Sotkamon Jymyn. Silloin Tahko taistelee tosissaan voitosta, jos pystyvät ratkaisemaan tämän päivän toisen jakson ongelmakohdat.

I-palkittu: Atte Brandt.

II-palkittu: Santtu Patova

Ottelun tilastot

2018-05-12T20:39:55+03:00 12.5.2018|Miehet Superpesis, Uutiset|