Otteluraportit: Tahkolle kotiintuomisina kaksi pistettä

Tahkon miehet matkasivat viikonloppuna Etelä-Pohjanmaalle. Perjantaina Alajärven Ankkurit oli vahvempi jaksoin 1-0 (5-4, 2-2), mutta lauantaina Tahko onnistui kukistamaan Seinäjoen jaksoin 0-1 (2-6, 4-4).

Alajärvi-ottelu alkoi Tahkon kannalta huonosti. Ankkureiden ensimmäinen lyöjä pääsi kiertämään kunnarin kopinnostolla, kun aurinko häikäisi Tahkon koppariosastoa. Alajärvi sai tästä heti intoa ja siirtyi hyvillä lyönneillä välittömästi 3-0 johtoon. Tahko ei kuitenkaan antanut periksi ja pystyi kampeamaan itsensä jopa 3-4 johtoasemaan. Tästä noususta erikseen mainittakoon Mikko Mahlamäen läpilyönti 2-rajasta. Läpi ottelun tehokkaasti kolmostilanteita rakentanut Alajärvi onnistui kuitenkin hienoilla lyönneillä tasoittamaan ottelun ja vielä nappaamaan jaksovoiton.

Tasainen vääntö jatkui myös toisella jaksolla, mutta 2-2 tuloksen myötä ottelu päättyi Alajärven 1-0 voittoon. Tulos oli sinänsä harmittava, sillä Tahkolla oli kaikki avaimet kädessä täyteen pistepottiin, mutta tiukkaa ottelua ei pystytty kääntämään voitoksi. Alajärven lukkari Väliaho pystyi pitämään Tahkon sisäpelin hyvin kurissa ja Ankkurit pystyivät lyömään tarvittavat juoksut laadukkailla lyönneillä. Erityismainintana sanottakoon, että Tahkon Mikko Mahlamäki pelasi huippuottelun ja tämä näkyi tulostaululla viitenä lyötynä juoksuna.

I-palkinto: Mikko Mahlamäki

II-palkinto: Patrik Vartama

Alajärvi-ottelun tilastot

 

Hyvinkääläisten peliurakka jatkui heti seuraavana päivänä ja vastaan asettui Seinäjoen JymyJussit. Perjantain kolea sää oli vaihtunut lauantaille jo aurinkoisemmaksi ja tämä näkyi ottelussa erityisesti lyöntien kovuudessa.

Tahko sai unelmastartin otteluun, kun Teemu Nikkanen löi ajolähdössä pallon keskeltä takaa läpi ja Tahko sai heti neljä juoksua taululle. Riku Hokkanen onnistui vielä kotiuttamaan Nikkasen, joten tilanne oli ensimmäisen vuoroparin jälkeen jo 0-5 keltapaidoille. Hetken aikaa vaikutti jo siltä, että ottelusta nähdään varsinainen juoksusirkus, mutta sitten tahti hieman rauhoittui. Tahkon ulkopeli kesti Seinäjoen rynnistykset ja ensimmäinen jakso päättyi lukemin 2-6 Tahkolle.  Seinäjoki aloitti toisen jakson vahvasti, mutta Tahko pystyi edelleen pelaamaan laadukasta ulkopeliä ja loi tilannetta laadukkailla lyönneillä. Tahkon kotiutusosaston vire (kotiutukset 10/14) jatkui ja Seinäjoki joutui aloittamaan 4. vuoroparin tasoittavansa 3-4 takaa-ajoasemasta. Jukka-Pekka Vainionpää kuitenkin onnistui tasoittamaan jakson, mutta lisäjuoksuja ei nähty, joten kaksi pistettä matkasi Hyvinkäälle.

Näiden kahden ottelun ero oli Tahkon osalta merkittävä. Vaikka Alajärvi-ottelu olisi ollut voitettavissa, niin pelistä puuttui tietynlainen kovuus ja aggressiivisuus. Seinäjoki-ottelussa Tahko pelasi taas loistavaa ulkopeliä ja sisäpelissä saatiin onnistumisia laajalta rintamalta, monipuolisilla lyöntiratkaisuilla. Joni Rytkösen paluu syöttölaudan äärelle oli myös erittäin onnistunut.

I-palkinto: Teemu Nikkanen

II-palkinto: Joni Rytkönen

Seinäjoki-ottelun tilastot

2018-06-10T14:48:26+00:00 10.6.2018|Miehet Superpesis, Uutiset|