Otteluraportit: Tahko kaatoi Oulun, mutta hävisi Raahelle

Tahko matkasi viikonlopuksi pohjoiseen ja kohtasi siellä Oulun Lipon sekä Pattijoen Urheilijat Raahesta. Lauantain pelistä Lippoa vastaan Tahko sai saaliikseen täydet kolme pistettä, sunnuntaina pistetili ei karttunut Raahen ollessa parempi.

Lauantain ottelu pelattiin loistavassa pesäpallosäässä Raksilan pesäpallostadionilla. Jos Tahkolta on totuttu näkemään edellisissä otteluissa väkeviä alkuja, niin tässä pelissä sitä ei näkynyt. Vaikka Tahkon Mahlamäki siirsikin Tahkon heti ensimmäisessä vuorossa 0-1 johtoon, niin Lippo vastasi toisessa vuoroparissa lyömällä tilanteeksi 4-1. Kapteeni Vierimaan kunnari kolmannessa vuoroparissa kuitenkin hieman herätti hyvinkääläisiä ja tilanteeksi kaventui jo 4-3, kun Teemu Nikkanenkin onnistui. Oulu lisäsi johtoaan yhdellä juoksulla vielä kertaalleen, mutta sitten Tahkon ulkopeli alkoi toden teolla rullaamaan, osittain myös oululaisten avustuksella. Nikkasen 1+2, Kettusen kakkosjatkekumura, Roni Wahlin läpilyönti kakkosluukusta ja Carlsonin kakkosrajapuhkaisu lennätti Tahkon 5-10 jaksovoittoon.

Toisen jakson ensimmäiseen vuoroon Tahko takoi viisi juoksua, 1+2 lyöneen Joni Rytkösen johdolla. Lippo ei tästä säikähtänyt vaan vastasi lyömällä neljä juoksua. Toisesta jaksosta muotoutui loppuun asti kestänyt juoksusirkus, joka päättyi lopulta Tahkon 8-10 voittoon. Kolme pistettä Hyvinkäälle siis jaksoin 0-2.

Ottelua voisi kuvailla sanalla sekava. Molemmat joukkueet lahjoittivat lukuisan määrän juoksuja toisilleen, vaikka mukaan mahtui myös oikein hyviä lyöntejä. Erityisesti Tahkon ulkopeli oli yllättävän epävarmaa ja tästä syystä Oulu pysyi pelissä hyvin mukana. Sisäpelissä hyvinkääläiset olivat kuitenkin selkeästi edellä ja siitä kertoo kokonaisonnistumisprosentti 70.

I-palkinto: Teemu Nikkanen

II-palkinto: Lauri Vierimaa

Ottelun tilastot

Sunnuntaina pelit jatkuivat Raahen Rännärillä. Tahkon Joni Rytkönen kärsi pienestä vaivasta ennen ottelua ja Atte Brandt joutui lyhyellä varoitusajalla lautasen ääreen. Tässä ottelussa Tahkon ulkopeli oli kuitenkin selkeästi parempaa kuin Oulu-pelissä, mutta tällä kertaa ongelmat löytyivät sisäpelistä. Tahko onnistui tilanteiden rakentelussa ajoittain jopa hyvin, mutta tietynlainen tasaisuus puuttui sekä perättäiset onnistumiset. Erityisesti kotiutuslyöntien laatu oli heikko ja tästä kertoo vain yksi Mikko Mahlamäen lyömä juoksu ja kotiutustilasto 1/12. Tahkolla oli mahdollisuus vielä kääntää toinen jakso voitokseen, mutta Raahen Törmänen onnistui tasoittamaan jakson viimeisessä lyöntivuorossaan. Ottelun voitto siis Raahelle jaksoin 1-0 (4-0, 1-1).

I-palkinto: Lauri Vierimaa

II-palkinto: Kimmo Carlson

Ottelun tilastot

2018-07-09T15:51:19+00:00 9.7.2018|Miehet Superpesis, Uutiset|