Otteluennakko: Kotipelit käyntiin Joensuun Mailaa vastaan

Torstain tappiosta sisuuntunut Tahko kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Joensuun Mailan. Pelaajat ja pesäpalloyleisö pääsevät jälleen nauttimaan lämpimästä säästä, joten Pihkalassa nähdään varmasti paljon vauhdikkaita tilanteita. Tahko on myös uudistanut ottelutapahtumaansa joten Pihkalaan kannattaa ehdottomasti saapua todistamaan ”uutta alkua” hyvinkääläisessä pesäpallossa.

Paperilla Joensuu ei ole muuttunut viime kaudesta räikeästi, mutta Juha Puhtimäen ja Hannes Pekkisen saapuminen Joensuuhun on varmasti uudistanut erityisesti ulkopelaamisen tyyliä. Puhtimäki tunnetusti tykkää pitää temmon nopeampana kuin edeltäjänsä, Mika Väisänen. Pihkalan avaralla kentällä Joensuun sisäpelin vaarallisuutta ei voi liikaa korostaa. Mestaruutta tavoitteleva ja pelinjohtajien rankingeissa kolmanneksi sijoitettu Joensuu luottaa lyöntipelissään jälleen pelaajiin kuten Juha Niemi, Aleksi Rautiainen ja Tuomas Jussila. Puhtimäki on myös tuonut Joensuulle paljon lisää mahdollisuuksia sisäpeliin.

Kotijoukkue Tahko lähtee otteluun allaan kirvelevä tappio Pöytyältä. Tämä tosin tietää sitä, että lauantaina kentällä nähdään erittäin nälkäinen Tahko. Torstaina sisäpeli takkuili erityisesti kakkostilanteen purkamisessa ja kotiutuksissa. Joensuuta vastaan pelattaessa korostuu Riku Hokkasen ja Mikko Mahlamäen varmuus omien päätilanteidensa hoitamisessa, heidän onnistuessaan tulitukea on varmasti luvassa hyvässä vireessä olevalta Atte Brandtilta.

Joensuun lyöntiarsenaali on ehdottomasti Tahkoa kovempi. Keskiviikkona Hamina kuitenkin osoitti ryöstäessään Joensuulta pisteen, että tiivis ja tehokas ulkopeli on keino millä Tahko pystyy tämän ennakkosuosikin tosissaan haastamaan. Tässä onnistuessaan Tahkon kauden ensimmäiset 3 pistettä ovat selkeästi saatavilla.

 

”Mitään ei saa antaa ilmaiseksi Joensuun tasoista joukkuetta vastaan. Pelin pitää olla alusta asti huolellista ja täytyy keskittyä sovittuihin juttuihin. Edelliseen peliin verrattuna sisäpeliin tarvitaan lisää laatua ja ensimmäiset lyönnit täytyy olla kentässä. Ulkopelissä korostuu virheiden minimointi”, näin tulevaa koitosta kommentoi Tahkon Santtu Patova.

 

Seuraa erityisesti näitä kotijoukkueen pelaajia:

Atte Brandt. Lähtee otteluun kultakypäränä. Esitti Kankaanpäätä vastaan kypsää lyöntipeliä ja on valmis samaan Joensuuta vastaan. Erittäin tyylipuhtaita peruslyöntejä.

Patrik Vartama. Viime kaudella lähinnä ulkopeliin keskittynyt nuori pelaaja, jolle on tänä kesänä luvassa selkeästi suurempaa vastuuta myös sisäpelissä. Esiintyi pirteästi Kankaanpäätä vastaan. Joutuu varmasti tekemään täyden päivätyön linjassa Joensuun kovalyöntistä joukkuetta vastaan.

2018-05-11T16:47:12+03:00 11.5.2018|Miehet Superpesis, Uutiset|