Maukas päänahka Raumasta!

Tahkon Leidit asteli pitkästä aikaa kotikentälleen sunnnutaina, kun vastaan asettui Rauman Fera. Tahko nappasi supervuoropariin venyneestä ottelusta 2-1 voiton (3-2, 0-3, 1-0) ja kaksi erittäin tärkeää sarjapistettä. Tahkon parhaana palkittu Pauliina Harinen löi joukkueensa kaikki juoksut.

Tahko lähti otteluun ilman 1. pelinjohtajaansa Antti Yli-Saunamäkeä, joka sai edellisessä ottelussa punaisen kortin. Leidien peliä johti päivän ottelussa Miika Rantatorikka. Tämä oli hänelle ensimmäinen ottelu pelinjohtajana Naisten Superpesiksessä.

Rantatorikka kiitteli joukkuetta tavasta, jolla pelaajat suhtautuivat uuteen tilanteeseen.

-Palaveerattiin perjantaina ja lähdettiin rakentamaan tähän peliin suunnitelmaa. Keskittyminen oli omassa tekemisessä. Tiettyjä muutoksia valmennuksen kanssa ulkopeliin tehtiin. Todettiin, että tässä oli hyvä paikka tehdä muutoksia, kun mukaan tulee uusi pelinjohtaja, Rantatorikka kiteytti ottelun jälkeen.

Pale höykytti jälleen Feran ulkokenttää ja Anniakos se riemastutti (Kuva: LasseW)

Ulkopeli olikin tänään parempaa, kuin edellisissä otteluissa. Pauliina Harinen vertasikin joukkueensa ulkopeliä hyvin sujuneeseen alkukauteen.

-Varsinkin ulkona oli semmoista rauhallista tekemistä. Ulkopeli palasi sille hyvälle tasolle, mitä se varsinkin alkukaudesta onkin ollut, Harinen totesi ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Leidit varmisti ensimmäisen jakson voiton toisessa vuoroparissa, kun Fera johti jaksoa 0-1. Pauliina Harisen kakkospuolelle suunnattu lyönti painui kunnariksi. Tuloksena oli kolme juoksua.

-Ihan hyvä lyönti. Sovittu paikka ja sieltä meni, Harinen kommentoi kunnariaan.

Toisella jaksolla Tahkon sisäpeli ei lähtenyt rullaamaan. Fera käytti omat paikkansa, ja tuloksena oli supervuoropari. Jos Tahkon sisäpeli yskähteli toisella jaksolla, niin Feran superin sisävuoro sakkasi kunnolla. Syynä tähän oli Leidien todella upea ulkopeli. Etenijät poltettiin loistavilla suorituksilla, eikä vieraille annettu pienintäkään mahdollisuutta onnistua.

Kotijoukkueen supervuoroparin sisäpeli oli upeaa katsottavaa. Ajolähtö rakennettiin varmoin ottein. Titta Siilinin ja Ella Kaasisen lyönnit saattelivat Emmi Hytösen kolmospesälle ja illan kirkkain tähti, Pale, laittoi hermopallon linjaan, joka poltteli kakkospolttajan räpylässä. Hytönen kädet pystyssä kotiin ja kolmen pitkän vihellyksen saattelemana voitto Leideille.

-Hienoa oli kuitenkin se, että Supervuoro pystyttiin hoitamaan ensin vahvalla ulkopelillä, ja sitten sisäpelissä tehtiin se tarvittava voittojuoksu, Miika Rantatorikka iloitsi ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Määrätietoista ja rauhallista tekemistä erityisesti ulkopelissä koko joukkueelta. Tällaisella ulkopelillä haastaa sarjassa joukkueen kuin joukkueen. Kahteen erityiseen paikkaan lähdettiin tänään sisäpelissä laittamaan painetta ja molemmista irtosi yksi sarjapiste, joten sisäpelitaktiikkakin onnistui mainiosti. Kyllähän tähän peliin joukkuetta sytytti vielä erityisesti tuo Rauman kuuluttajan Tahko-roast parin päivän takaa. Nämä ovat aina hyviä pieniä lisämotivaattoreita peliin. Joukkueelta hieno ja määrätietoinen ote tänään. Erittäin positiivisin ajatuksin kohti viikon seuraavia otteluita ja sekä Ukille että joukkueelle iso kiitos tästä matsista, kommentoi Leidien 2. pj Jukka Eronen pelin jälkeen.

Tahkon superviikko, neljän kotipelin putki jatkuu tulevana tiistaina kello 18:00, kun vastustajaksi saapuu hallitseva Suomen mestari Manse PP.

 

LasseW:n kuvat ottelusta

 

2018-07-09T13:07:41+00:00 9.7.2018|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|