MansePP:n tossu kulki Leidejä liukkaammin

Tahkon Leidien superviikon kotiotteluiden sarja jatkui eilen Pihkalassa kun tamperelainen Manse PP saapui tyttöjen vieraaksi. Edellinen kohtaaminen viime kauden mestareita vastaan päättyi Mansen voittoon ja revanssia lähdettiin hakemaan tarkalla suunnitelmalla.

Tiistai-illan ottelu alkoi sähäkästi ja Leidit saivat lyötyä kaksi juoksua jo ensimmäisellä sisävuorollaan. ”Saimme otteluun suunnitelluilla lyönneillä vahvan alun, jollaista tarvitaan jos huippujoukkueita vastaan meinaa jaksovoittoja ottaa” toteaa Leidien kakkospelinjohtaja Jukka Eronen. Manse ei kuitenkaan Tahkon suunnitellusta alusta jäätynyt vaan löi omalla sisävuorollaan kolme juoksua. ”Huippujalkoja vastaan pelatessa on aina haasteensa, sillä tilaa jää pakosti jonnekin” Eronen jatkaa. Mansella lyönti kulki tasaiseen tahtiin. Leidit kavensivat tilannetta Anni Tuomen hienolla läpilyönnillä keskeltä takakenttää, jolla Pale juoksi kotiin. Ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 3-10.

Mansen etenijät Henna Peltokankaan johdolla olivat tiistaina liian liukkaita pysäytettäviä.
Kuva: LasseW

Toisen jakson avausjuoksu tuli Manse PP:lle hienolla näpyllä ja Manse nakuttikin aloittavalla sisävuorollaan tilanteeksi 0-2. Petra Jokivalli ja Oona Vahvelainen loistivat Leidien ulkokentällä. Omalla sisävuorollaan Leidien onnistui puhkaista Ella Kaasisen lyönnillä kolmosrajasta, mutta Henna Peltokankaan loistava haku esti potentiaalisen kunnarin syntymisen. Tahko onnistui toisella jaksolla hyvin tilanteen rakentamisessa, mutta kotiutuksessa oli ongelmia kovakätisiä heittäjiä vastaan. Kolmannen aloittavalla Manse repäisee tilanteeksi 0-6 hyvillä välilyönneillä. Oona Vahvelainen saa kuitenkin tehtyä kaksi paloa kolmospesältä hyvillä ulkopelisuorituksilla. Kolmannen tasoittavalla Leidit tekivät jälleen juoksun verran kavennusta, kun Titta Siilin löi Anni Heikkilän kotiin. Toinen jakso meni Manselle lukemin 1-6 ja koko ottelu siten 0-2.

Kirsi Ala-Lipasti pelasi vakuuttavan ottelun sekä räpylässä että mailan varressa.
Kuva: LasseW

Leidien superviikkoa on jäljellä vielä kahden kotipelin verran. Leidien kestävyys on koetuksella ja viikon harjoituksissa keskitytään lähinnä palauttaviin harjoitteisiin. ”Paljon olemme menneet viikossa eteenpäin niin ulko- kuin sisäpelillisestikin. Tulos tulee oman pelin kehittymisen ja huolellisen suorittamisen kautta” Jukka Eronen summaa loppuviikon menestystekijöitä. Tulosta tarvitaan kun torstaina vastaan tulee Jyväskylän Kirittäret ja sunnuntaina Seinäjoen Maila-Jussit. Pihkalassa on riittänyt hyvin kannustusta ja Leidit toivottavat kannustusjoukot lämpimästi tervetulleeksi myös loppuviikon otteluihin.

2018-07-11T13:08:54+00:00 11.7.2018|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|