10.7.2020

Manse PP

10.7.2020

Hyvinkään Tahko

(

2-2
,
3-6

)

Taisteluvoitto Tampereelta! | Lammin Säästöpankin otteluraportti

 

Hyvinkään Tahko voitti perjantai-illan paikallismatsissa Manse PP:n lukemin 0-1 (2-2, 3-6). Kaupin Pesäpallostadionilla pelatussa ottelussa riitti lämpöä ja pelaajilla oli selkeästi ekstralatausta ottelun käynnistyessä. Yleisöä kauppiin oli saapunut hienosti (922) ja myös Tahko-faneja oli matkannut Tampereelle paljon. Ottelu oli tasainen ja ratkaisu venyi lopulta viimeisiin vuoropareihin. Ottelun kolmostilanteet menivät Tahkolle lukemin 13-10.

Ensimmäinen jakso lähti heti dramaattisesti käyntiin, kun Tahko siirtyi 1-0 johtoon. K-T Huusko löi taktiseen väärään ja pallo osui lukkariin. Kun etenijä (Patrik Vartama) oli samalla tulossa kotiin, tulkitsi tuomari tilanteen vapaataipaleeksi. Tampere nousi kuitenkin rinnalle ja ohi, kun Tommi Malinen onnistui kahdesti haastepalloilla. Tampere lähti viimeisen tasoittavalle lukemissa 2-2 ja oli jo voittaa jakson, mutta Teemu Rouhiaisen loistava haku kakkosjatkeelta pelasti tilanteen. Tahkon ulkopeli hoiti loput ja jakson loppukemat olivat näin 2-2.

Toinen jakso oli myös tapahtumia täynnä. Ensimmäisessä vuoroparissa Tahko siirtyi 0-2 johtoon. Ensin Mansen harhaheitto katosi katsomorakenteisiin ja heti perään Teemu Nikkanen onnistui kotiutuksessa. Manse ei kuitenkaan luovuttanut ja 3. aloittavalla Timo Torppa kiersi kunniaa tyhjään kenttään. Juha Niemi onnistui myös ja Manse johti näin 3-2. Kolmannen tasoittavalla Tahko näytti taistelutahtoaan ja ratkaisi lopulta ottelun. Palloa laitettiin haastoilla maihin ja Mansen ulkokenttä ei ollut valmiina. Tilanne oli lopulta 3-6, jotka jäivät toisen jakson loppulukemiksi.

Tahkon Teemu Nikkanen oli keltapaitojen ykköspalkittu. Hän pelasi loistavaa kopparipeliä ja pelasti muutamaan otteeseen varmalta näyttäneen juoksun. Pelin jälkeen hän oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen ja uskoo, että tämä voitto tuo paljon itseluottamusta jatkoon. Katso Nikkasen koko haastattelu alta.

Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon tiistaina 14.7. kun Pihkalaan saapuu Kiteen Pallo. Tervetuloa mukaan!

Ottelun tilastot täältä

OTTELURAPORTIN TARJOAA LAMMIN SÄÄSTÖPANKKI

 

TAHKON KOTIPELEIHIN LIPUT TICKETMASTERISTA