Lokakuun harjoitukset pyörähtivät käyntiin leiriviikonlopulla!

Tahkon miesten Superpesisjoukkue aloitti lokakuun harjoituksensa leiriviikonlopulla, joka piti sisällään muutamat lajiharjoitukset, juoksu- ja lajitestit, sekä useamman palaverin.

  • Alkutalven lajiharjoitusten teema on hyvin selkeä. Paljon perustoistoja sekä sisä- että ulkopelissä, pelinjohtaja Iiro Haimi summaa.

Lauantaina pidetty testipäivä piti sisällään juoksutestit, joissa mitattiin pelaajien nopeutta 30 sekä 40 metrin matkalta. Nopeinta vauhtia pitivät Lauri Vierimaa sekä Santtu Patova, mutta myös Tahkon uudelta pelaajalta, Teemu Rouhiaiselta, löytyi hyvin vauhtia. Kokonaisuudessaan syksyn ensimmäisiksi testeiksi joukkue oli verrattaen hyvässä juoksussa.

  • Varsinainen nopeus- sekä nopeusvoimaharjoittelu aloitetaan marraskuun puolella. Tämä kuukausi keskitytään enemmän perusvoima- ja kestävyysharjoitteluun. Kaiken kaikkiaan tälle kaudelle fysiikkaharjoittelun rytmityksiä hieman muokataan. Kevyemmillä viikoilla panostetaan entistä enemmän laadukkaaseen palautumiseen, mutta ns. ”kovilla viikoilla” tähdätään siihen, että pelaajista saataisiin vielä enemmän irti, joukkueen fysiikkavalmentaja Pasi ”Basso” Niemelä kertoo.

Lajitesteissä testattiin mm. pieniä vaihtolyöntejä, pomppua, ilmasaumojen tarkkuutta sekä lyönnin että heiton kovuutta. Tulokset osoittivat, että lähtökohdat kauteen ovat hyvät, mutta parannettavaa tietysti riittää.

Tälle kaudelle 2-pelinjohtajaksi ja valmennustiimiin mukaan hypännyt Riku Rantanen pääsi myös ensimmäistä kertaa työskentelemään Tahkon lukkarikaksikon kanssa.

  • Kalle-Tapion ja Aten kanssa lähdetään liikkeelle perusasioiden kehittämisestä ja poikien kasvattamisesta kohti huippulukkarin standardeja. Mihinkään tiettyyn muottiin en heitä kuitenkaan halua pakottaa, vaan annan heidän löytää oman parhaan tyylinsä pelata, jota sitten pyrin osaamisellani tukemaan, Riku tiivistää.

Uusi kausi on siis lähtenyt joukkueella hienosti liikkeelle!

2018-11-05T09:42:28+03:00 5.11.2018|Miehet Superpesis, Uutiset|