Kalle-Tapio Huusko siirtyy Tahkoon lukkariksi. Riku Rantanen 2. pelinjohtajaksi

Kalle-Tapio Huusko siirtyy Oulun Liposta Hyvinkään Tahkoon. 19-vuotias Sotkamon juniorimyllyn kasvatti tulee Tahkoon kaksivuotisella sopimuksella. Kuluneella kaudella Kalle-Tapio pelasi myös Sotkamon Jymyn A-pojissa. Tahko vahvistaa myös valmennustiimiään, kun Riku Rantanen tulee miesten Superpesisjoukkueen valmentajaksi ja kakkospelinjohtajaksi. Pasi Niemelä jatkaa joukkueen fysiikkavalmentajana ja Iiro Haimi ykköspelinjohtajana.

Sotkamon Urheilulukiosta viime keväänä ylioppilaaksi kirjoittanut Kalle-Tapio Huusko asuu Sotkamossa ja tammikuussa kutsuu armeijan palvelus Kainuun prikaatissa. Ajatukset ovat kuitenkin jo tulevassa harjoituskaudessa.

  • Minulla on erittäin posiitiset fiilikset siirtymisestä Tahkoon. Odotan jo, että päästään aloittamaan hommat joukkueena ja todella innolla lähden ensi kautta kohti, Kalle-Tapio aloittaa.
  • Halu näyttää omaa osaamista, jolla pyrin auttamaan joukkuetta menestymään, on kova. Yhtä paljon haluan kehittyä ja menestyä. Tahko on vahvistunut viime kaudesta, ja joukkueessa on hyvä sekoitus nuorta osaamista ja kokemusta.

Intohimoinen pesäpalloilija tuo joukkueeseen mukanaan kainuulaista pesäpallonäkemystä ja väriä oman persoonansa kautta. Sotkamon A-pojissa pronssia tämän syksyn päätteeksi voittanut Kalle-Tapio pelasi henkilökohtaisesti hyvän kauden myös miesten Superpesiksessä, vaikka Oulun Lipolla olikin vaikeaa.

  • Joukkueen kausi oli tosiaan haastava, mutta samalla erittäin kasvattava. Oulussa sain mahdollisuuden pelata sisä- ja ulkopeliä isolla vastuulla. Kehityin pelaajana kokonaisvaltaisesti niin sisä- kuin ulkopelissäkin, ja kausi oli osaltani nousujohteinen, Huusko summaa.

 

Kaudella 2018 Huusko pelasi niin Oulun Lipon kuin Sotkamon Jymynkin pelipuvussa.

Lukkariosaamisen lisäksi Huusko on monipuolinen sisäpelaaja; rooleina pääasiassa vaihtaminen ja kotiuttaminen.

  • Huusko tuo lautasen ääreen räväkkyyttä ja taktista osaamista. Ulkopeliosaamisen lisäksi Huusko tuo laajuutta vaihtolyönti- ja kotiutuosastolle. Meillä on hyvä tilanne lukkariosastolla, tuore A-poikien kultamitalisti Atte Brandt jatkaa toisena lukkarina, kertoo Tahko Pesis Oy:n toimitusjohtaja Miika Rantatorikka.

 

Kalle-Tapio Huusko ja Janne Rättö

Iiro Haimi saa ensi kaudeksi rinnalleen hyvinkääläisyleisölle tutun miehen, kun Riku Rantanen aloittaa kakkospelinjohtajana ja valmentajana. Viime kauden miesten mukana ollut Pasi ”Basso” Niemelä jatkaa fysiikkavalmentajana.

  • Tarvitsimme valmennustiimin vahvistusta. Riku tuo räväkkyyttä ja ”äijämäisyyttä” tekemiseen. Sitä haluamme kentällä pelaajilta nähdä. Iiro Haimi johtaa valmennusta, apunaan kokeneet kaverit. Hyvä tilanne, taustoittaa Rantatorikka.

  • Lähtö Superin mukaan tuntui helpolta ratkaisulta. Aina se jollain tavalla on ollut mielessä siirtyä valmennuspuolelle. Pientä jännitystä on ilmassa kun miettii tulevaa kautta, uuteen pestiin Tahkossa hyppäävä entinen huippupesäpalloilija Riku Rantanen kertoo.

Upean pelaajauran lisäksi Rantasella on kokemusta junioritoiminnasta, ja myös ensi kesäksi on jo suunnitelmat valmiina:

  • Aiemmin toimin B-tyttöjen kakkospelinjohtajana muutaman vuoden ajan. Sieltä sain paljon uusia ideoita ja näkemyksiä pelistä. Viime kauden olin viuhkan varressa E-pojissa ja ensi vuonna jatkan D-poikien valmennuksessa. Tulee siis pesäpalloa taas riittävä annos kesällä.

Minkälaista osaamista kokenut Rantanen sitten tuo Superpesisjoukkueeseen? Omien sanojensa mukaan ainakin asennepuolelle uusia tuulia.

  • Olen kuulemma aika vaativa valmentaja, jonka kyllä myönnän. Asiat on tehtävä aina täysillä. Taktiselle puolelle varmaan on myös jotain annettavaa. Pelin lukeminen ja vastustajan pelin sekoittaminen olivat peliurallani vahvuuksia, joten varmaan niitä tulee vietyä eteenpäin. Joka tapauksessa intoa täynnä lähden uuteen kauteen. Joukkue on täynnä lahjakkaita nuoria, ja nyt mukaan saatiin myös kokenut Juha ”Kore” Korhonen. Mukava päästä ohjaamaan ja auttamaan pelureita. Yritetään saada joka jätkästä kaikki tehot irti, jotta he kehittyvät pelaajina, ja sitä kautta auttaa joukkuetta. Itsellä on paljon tehtävää esim. mailamiehenä olemisessa. Olin pelaajana aina kulmamailassa joten nyt tarvitsee opetella uusia asioita. Mutta kuten ennenkin, täysillä vedetään joka homma.

Tervetuloa Kalle-Tapio ja Riku!

2018-09-25T20:44:07+03:00 26.9.2018|Miehet Superpesis, Uutiset, Yleinen|