Joukkue rakentuu – Wahl jatkaa, Haukalle sopimus

Roni Wahl jatkaa Tahkossa.

 

Hyvinkään Tahkon miesten joukkueen rakentaminen etenee. Roni Wahl teki Tahkon kanssa 1v sopimuksen. Mailataituri pelasi viime kaudella tasaisen kauden sisäpelissä. Ulkopelissä Roni pelasi alkukaudesta kopparina ja linjassa.

  • Tavoitteena on olla mailan varressa vaarallisempi. Ja tietenkin ottaa paikka kokoonpanosta, kertoo Roni.

Tuoreet A-poikien Suomen Mestarit Eetu Hämäläinen, Matias Kauppinen ja Jere Harjuvaara tekivät 2 vuoden jatkosopimukset. Hämäläinen murtautui viime kaudella kokoonpanoon etenijäjokeriksi. Samaa roolia nopsakinttu tavoittelee myös ensi kaudella. Matias Kauppinen tavoittelee pelipaikkaa etukentältä ja määrätietoisen työn saattelemana se onkin mahdollista. Jere Harjuvaaran kanssa on sovittu pelaamisesta Ykköspesistä Pöytyän Urheilijoissa. Jere siirtyy Pöytyälle koko kaudeksi. Myös Erik Lahti siirtyy pelaamaan Pöytyälle.

  • Jere tarvitsee nyt uralleen selkeän roolin koko kaudeksi kehittyäkseen. Pöytyällä oli tarve kopparille ja vaihtaja/kotiuttajalle. Hieno juttu, että Jerelle järjestyi hyvässä yhteistyössä pelipaikka Pöytyältä, kertoo toimitusjohtaja Miika Rantatorikka.

Eetu Hämäläinen syöksyy Tahkon paidassa myös ensi kaudella.

 

Tahkon kasvatti, nuori lupaus, Aleksanteri Haukka teki Tahkon kanssa 3 vuoden sopimuksen. Nuori pelaajaa urakoi tällä kaudella yli 60 ottelua B-pojissa, A-pojissa, suomisarjassa, Ykköspesiksessä ja Superpesiksessä. Haukka pelaa kovaheittoisena pelaajana kopparin tontilla. Mutta myös linjapelaaminen on tullut tutuksi.

  • Haukka ei tule mukaan haistelemaan tunnelmaa vaan hänellä on realistinen mahdollisuus ottaa pelipaikka, mutta linjasta. Se vaatii kovaa työtä ja uuden askeleen ottamista, kertoo pelinjohtaja Iiro Haimi.

Tahkossa tehostetaan nuorten pelaajien kehittämistä. Fysiikkaharjoittelua ja lajitaitojen kehittämistä koordinoidaan jatkossa aiempaa tehokkaammin. Eri osa-alueisiin tulee vastuuhenkilö, joka vastaa omasta alueestaan. Tavoitteena on päästä eroon sirpalemaisesta valmennuksesta ja siirtyä dynaamisempaan toimintaan.

  • Emme ole viime vuosien aikana kyenneet tekemään hyvistä junioreista profiilipelaajia Superpesikseen. Viimeisten juniorivuosien harjoittelua tarvitsee tehostaa ja tehdä aiempaa yksilöllisempiä suunnitelmia nuorille pelaajille. Nuorilla pelaajilla tulee olla konkreettinen näkymä omasta pelaamisesta kolmen vuoden päähän. Ja seurassa samaan aikaan näkymä joukkueen rakenteesta myös kolmen vuoden päähän. Vuosi kerrallaan ajattelu jätetään taakse.
  • Aiempaa tarkemmin tulee käydä läpi nuoren kanssa pelaajan vahvuudet ja ominaisuudet, joilla Superpesikseen noustaan ja siellä pärjätään. Ja kehityskohteet tulee tunnistaa ja tehdä toimenpiteitä niiden kehittämiseksi, kertoo Rantatorikka.

Toimintamallista ja talven harjoitusryhmistä nuorten ja Superpesiksen osalta kerrotaan tarkemmin hieman myöhemmin.

Tahkon Superpesis, sopimuspelaajat

Brandt Atte
Harjuvaara Jere
Haukka Aleksanteri
Hokkanen Riku
Huusko Kalle-Tapio
Hämäläinen Eetu
Kauppinen Matias
Kettunen Aku
Korhonen Juha
Nikkanen Teemu
Patova Santtu
Rouhiainen Teemu
Wahl Roni
Vartama Patrik
Vierimaa Lauri
2018-10-05T09:12:52+03:00 5.10.2018|Miehet Superpesis, Uutiset, Yleinen|