25.7.2020

Joensuun Maila

25.7.2020

Hyvinkään Tahko

1

-

0

(

6-0
,
2-2

)

Pisteet jäi haaveeksi - Lammin Säästöpankki otteluraportti

 

Joensuun Maila voitti Hyvinkään Tahkon lauantai-illan kamppailussa lukemin 1-0 (6-0, 2-2). Kerubi Stadionilla pelatusta ottelusta muodostui lopulta jännittävä näytelmä, kun Tahko oli lähellä ottaa jaksovoiton. Ottelun kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle lukemin 15-8. Yleisöä oli seuraamassa 1545.

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen hallintaa. Tahkon peliä leimasi ulkopelin harmittavat virheet, jonka JoMa käytti hyödykseen hyvin. Lisäksi keltapaitojen sisäpelistä puuttui rentous ja lyönteihin ei tullut tarpeeksi voimaa. Jakson ratkaisun löi kotijoukkueen Simo Vainikainen, joka kiersi kunniaa kakkosjatkeen lyönnillä.

Toisella jaksolla nähtiin tiukempaa peliä. Tahkon ulkopeli tiivisti pakkaansa ja JoMa ei päässyt pyörittämään sisäpeliään toivotulla tavalla. Tahkon lukkari Kalle-Tapio Huusko esitti hyviä otteita lautasen äärellä ja johti keltapaitojen ulkopeliä mallikkaasti. Jaksosta muodostui lopulta jännittävä ja ratkaisu venyi viimeiseen vuoropariin saakka. Tahko lähti 4. tasoittavalle 1-2 tappiolla ja sai rakennettua ajotilanteen. Ensin Kristian Malikine onnistui kotiutuksessa ja tämän jälkeen Tahko pääsi yrittämään kahdesti kotiutusta. Yritykset olivat hyviä, mutta juoksua ei syntynyt. Lopullisen sinetin toi JoMan kakkoskopparin Konsta Piiroisen syöksykoppi. Jakso päättyi näin tasalukemiin 2-2 ja pisteet jäivät Joensuuhun.

Tahkon iltaa synkensi Riku Hokkasen loukkaantuminen, kun hän sai jalkavamman. Loukkaantuminen ei vaikuta vakavalta, mutta Hokkanen joutuu huilaamaan huomisen ottelun. Tahko pelaa huomenna Rantakentällä ja vastassa on Kiteen Pallo. 

Otteluraportin tarjoaa Lammin Säästöpankki.

Katso ottelun tilastot täältä.

Tahkon kotipeleihin liput Ticketmasterista.