14.7.2020

Hyvinkään Tahko

14.7.2020

Kiteen Pallo -90

1

-

2

(

12-5
,
2-5
,
0-4

)

KITEE KAIRASI VOITON - LAMMIN SÄÄSTÖPANKIN OTTELURAPORTTI

 

Kiteen Pallo voitti Hyvinkään Tahkon aurinkoisessa tiistai-illassa lukemin 1-2 (12-5, 2-5, 0-4). Kamppailu oli perinteinen esimerkki jaksopelin luonteesta ja siitä, miten matsia ei voi voittaa yhden hetken hurmoksella. Ottelun kolmostilanteet menivät Kiteelle lukemin 23-24.

Ensimmäinen jakso sai Tahkon osalta salama-alun, kun ensimmäisessä vuoroparissa Tahko takoi taululle 10 juoksua. Ensin kärki rakensi ajolähdön Juha Korhoselle, joka halkaisi kentän ja tyhjensi samalla pajatson. Heti perään Riku Hokkanen painoi pallon muuntajalle. Kun vielä Rouhiainen ja Kauppinen onnistuivat kotiutuksissa oli lukemat 10-0. Jakson loppulukemat oli 12-5. Ensimmäisellä jaksolla Tahko osoitti lyöntivoimaansa ja Pihkalassa riitti tunnelmaa.

Toinen jakso mentiin puolestaan Kiteen hallinnassa. Vieraiden ulkopeli oli pitävää ja Tahko ei päässyt rakentelemaan tilanteita samaan tahtiin. Kiteen Valentin Ikonen oli vireessä ja hän kotiutti pienillä kahteen otteeseen. Tahkolla oli pari hyvää läpilyöntiyritystä, mutta lyönnit menivät niukasti laittomiksi ja Kiteen ulkopeli torjui loput. Jakson loppulukemat olivat 2-5.

Supervuoro alkoi Tahkolta vahvasti, kun ulkopeli sai Kiteen kärjen kiinni. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, kun vieraat osoittivat sitkeyttä ja onnistuivat hyvillä lyönneillä rakentamaan tilanteen. Lopulta Ville Liukun kumura painui väliin ja peli oli 0-1. Kiteen viimeisen niitin iski Sami Mikkolanaho, joka löi läpi kolmosrajasta ja kiersi kunniaa. Tahko lamaantui tästä ja ei onnistunut enää tekemään juoksuja. Supervuoro päättyi 0-4. 

Tahkolle jäi tiistai-illasta piste taskuun. Pihkalassa oli hienosti yleisöä 1188 katsojaa. Katsomossa riitti tunnelmaa ja kotijoukkueen suoritus ei jäänyt kannustuksesta kiinni. Hyvinkään Tahko kiittää. 

Tahko jatkaa seuraavaksi Imatralle, kun torstaina pelataan vieraissa. Seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 21.7. kun Pihkalaan saapuu Koskenkorvan Urheilijat. Tervetuloa mukaan!

Katso Lasse Wirzeniuksen pelikuvat täältä. 

Ottelun tilastot täältä.

Otteluraportin tarjoaa Lammin Säästöpankki

Tahkon kotipeleihin liput Ticketmasterista.

 

Tahkon 1. palkittu - Juha Korhonen

Tahkon 2. palkittu - Riku Hokkanen