1.9.2020

Hyvinkään Tahko

1.9.2020

Kankaanpään Maila

2

-

0

(

2-1
,
9-3

)

Kolmen pinnan kotivoitto - Lammin Säästöpankki otteluraportti

 

Hyvinkään Tahko pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa Kankaanpään Mailaa vastaan. Ottelu oli lopulta isäntien näytöstä ja täydet pisteet jäivät Keltaisille jaksoin 2-0 (2-1, 9-3).

Ensimmäinen jakso oli sisäpelin osalta ikään kuin jatkumoa nihkeälle Manse-ottelulle. Molempien joukkueiden lyöntivuoroista puuttui perättäiset onnistumiset ja jakson avausjuoksua jouduttiin odottamaan aina kolmannen vuoroparin tasoittavaan. Tällöin juoksuhanan avasi Santtu Patova erittäin hyvällä kakkossauman puhkaisulla. Kankaanpään Kellokoski onnistui tasoittamaan ottelun neljännessä vuorossa, mutta lopulta jaksovoiton (ja paikan pudotuspeleissä) varmisti joukkueen kapteeni, Teemu Nikkanen. Metun kolmossaumalyönti oli riittävän hyvä ja Patrik Vartama riensi kotipesän turvaan. Jaksosta pisteet Tahkolle lukemin 2-1.

Jos ensimmäinen jakso oli nihkeää, niin toinen jakso lähti molempien joukkueiden osalta aivan erilaisella ilmeellä liikkeelle. Heti jakson alkuun Tahkon Jere Vikström löi ykköstilanteessa pallon kolmospuolelta tenniskentille, josta seurauksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu. Lähes heti perään Jere pääsi tuomaan harhaheiton turvin Keltaiset jo 3-0 johtoon. Samaisessa vuoroparissa Juha Korhonen onnistui vielä puhkaisemaan kolmosjatkeen, josta syntyi lopulta kaksi tavallista juoksua. Kankaanpään vastaus ei ollut ollenkaan heikko, sillä ensin Manu Haukkala onnistui lyömään nollatilanteessa pallon muuntajalle, jonka jälkeen Mailan Kortelainen onnistui vielä kotiuttamaan Haukkalan hyvällä välilyönnillä. Keltaiset jatkoivat kuitenkin menoaan, kun Santtu Patova siirteli Tahkon toisessa vuoroparissa jo 6-2 johtoon. Kova vauhti jatkui myös kolmannessa vuoroparissa, kun ensin Teemu Nikkanen löi pallon kolmoskopparin eteen ja sen jälkeen Kore puhkaisi kakkossauman. Tähän ei pystynyt Kankaanpää enää vastaamaan ja jakso päättyi lopulta murskaavasti 9-3 Tahkon eduksi.

Seuraavan kerran Tahko pelaa Pihkalassa sunnuntaina 6.9, mutta puolivälierävastustaja selviää vasta huomenna keskiviikkona. Tervetuloa kannustamaan Tahko kohti mitalipelejä!

Otteluraportin tarjoaa Lammin Säästöpankki.

Katso ottelun tilastot täältä.

Lasse Wirzeniuksen pelikuvat täältä.

Tahkon kotipeleihin liput Ticketmasterista.

 

Tahkon 1. palkittu - Jere Vikström

Tahkon 2. palkittu - Teemu Nikkanen