Ennakko: Leideille vieraita pohjoisesta

Naisten Superpesistä pelataan tällä viikolla Pihkalassa kahden kierroksen verran, kun kotijoukkue Tahkon Leidit saa vastaansa sarjan kaksi pohjoisinta joukkuetta. Ensimmäisen visiitin Pihkalaan tekee keskiviikkona Oulun Lipottaret, lauantaina taas vieraat saapuvat naapurikaupungista Kempeleeltä.

”Meidän kannalta tärkeä viikko alkamassa, saamme vastaamme kaksi joukkueellista hyvää pesäpalloa pelaavia pohjoisen naisia. Olemme nyt pelanneet kaikkia muita sarjan joukkueita vastaan joko hallissa tai kesällä sarjaotteluissa, Oulu ja Kempele ovat ainoat vähän tuntemattomammat porukat. Siksi otteluihin on lähdettävä oman pelin kautta”, pohdiskeli sunnuntaina kultakypärän päähänsä saanut Lotta Vahvelainen tiistain harjoituksissa.

”Varsinkin Kempele on ollut todella hyvä alkukaudella; pisteitä on irronnut myös sarjan kärkiporukoilta. Erityisen haastavan lauantain ottelusta tekee Kirin lukkari, Linda Kukkohovi. Pidän häntä sarjan hankalimpana lukkarina”, säestää pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki.

Keskiviikon vastustaja, Lipottaret, pelaa tänä kesänä toista vuottaan naisten Superpesiksessä. Viime kaudella runkosarjan sijalle 10 sijoittunut joukkue on kokenut tälle kaudelle hieman muutoksia menetettyään ykköstähtensä Emilia Linnan Poriin ja vikkelän kärkietenijänsä Ella Korpelan Jyväskylään. Myös pelinjohtopuolella puhalsivat muutoksen tuulet Seppo Salmelan periessä viuhkan Lipottaret Superpesikseen nostaneelta Antti Vihtkarilta.

Siri Eskola on näyttänyt tuimia lyöntejä Pihkalassa ennenkin. Kuva kaudelta 2016.
Kuva: LasseW

 

”Lipottarilla ei ehkä ole riveissään liutaa tunnettuja pelureita, mutta joukkue on ehdottoman urheilullinen ja koostuu tasaisen laadukkaista yksilöistä. Toki heidänkin riveistään löytyy loistavia tähtiä, esimerkiksi Eveliina Lämsä ja Siri Eskola. Mutta faktahan on jälleen se, että heidän kartoittamisensa sijaan meidän on keskityttävä siihen, että räpylätekemisen tasoa saadaan nostettua. Se on ainut keino päästä pelin päälle ja taistella ottelun voitosta”, kertoo Antti.

 

 

Antin aisaparina häärivä Jukka Eronen heittää myös katsojille pientä tärppiä: ”Katsojan kannalta erityisen mielenkiintoista on seurata Lipottarien ulkopelin peluutusta; kuviot vaihtelevat todella nopeasti takatilanteessa ja variaatioita on monia. Tällä pyritään tekemään lyöjää epävarmaksi, nähtäväksi jää, toimiiko suunnitelma meidän kotiuttajiamme vastaan”.

Kotijoukkue Leidit lähtee keskiviikon koitokseen niskassaan tappiollinen vieraspelireissu Jyväskylässä. Pelinjohtokaksikko Yli-Saunamäki – Eronen teki joukkueen kokoonpanoon rohkeita muutoksia, mutta tappiopelin jälkeen saattaa tiedossa olla paluu tutumpaan konseptiin.

”Sunnuntain mukanaan tuomat aggressiot on nyt purettu näiden kahden päivän aikana viimeistä pisaraa myöten. Nyt jäljellä on vain hyviä ajatuksia. Sunnuntain kipupisteet sekä ongelmakohdat on tiedostettu ja niitä on lähdetty kehittämään harjoitusten kautta”, lupailee Antti.

”Kyllähän keskiviikkona meidän omassa pelissämme kotiutusten onnistuminen on ihan keskiössä. Alkukauden olemme olleet liikaa Palen (Pauliina Harisen) varassa, muidenkin on vähitellen kannettava vastuuta pinnojen lyömisestä”.

Kuka nousee avittamaan Palea juoksujen lyömisessä?
Kuva: LasseW

Kriittisistä pohdinnoista huolimatta Antin olemuksesta paistaa itsevarmuus ja luotto omaan joukkueeseensa: ”Olemme pelanneet kotona kauttaaltaan hyvin, joten kyllä keskiviikkoon lähdetään kieltämättä positiivisten vibojen kanssa. Joukkue on terve ja keskiviikolta on mahdollista saada pisteitä, jos itse osataan ne ottaa”.

 

Tahkon Leidit vs. Oulun Lipottaret keskiviikkona 13.6. klo 18 Pihkalassa ja Tahkon Leidit vs. Kempeleen Kiri lauantaina 16.6. klo 15 alkaen. Liput 10€/5€, tervetuloa!

2018-06-12T22:20:04+00:00 12.6.2018|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|