Hyvää helatorstaita! Tahko Throwback Thursday & Juha ”Kore” Korhonen

”Tällä kertaa olisi meikäläisen vuoro muistella menneitä. Kahden edellisen kirjoittajan jälkeen tuntuu, että tässä ollaan melkoisen kokemattomia ja ennen kaikkea omat muistelot ovat lähes eilispäivältä. Näillä herroilla on ollut myös omaan uraani suuri vaikutus. Hattu (Aarre Peltonen) oli ensimmäinen pelinjohtajani F-pojissa vuonna 1987 ja Ile (Ilkka Musto) johti seuraa, kun nousin superpesisjoukkueeseen.

  
Pelaajakuvia Juha ”Kore” Korhosesta vuosien varrelta.

Tahkon F-pojat vuonna 1987.

Mutta kun tarkemmin miettii niin vuosi, jonka valitsin oli kuitenkin jo viime vuosituhannella ja yli 20 vuotta sitten eli tähän mennessä eletyn elämäni ensimmäisellä puoliskolla. Vuosi, jonka valitsin on 1997, jolloin pelasin B-pojissa, A-pojissa ja ensimmäisen kerran myös toisessa seurassa, kun miesten pelit tuona kesänä pelasin Hausjärven Koppareiden paidassa maakuntasarjassa.


A-poikajoukkue kaudella 1997.

Vuosi 1996 oli päättynyt A-poikien Suomen mestaruuteen ja B-pojissa jäimme katkerien vaiheiden jälkeen loppusarjassa kolmanneksi. Uuteen A-poikien kauteen oli hyvät lähtökohdat lähteä jatkamaan menestystä -77 syntyneiden pelureiden johdolla ja B-pojissakin meillä oli ihan kilpailukykyinen joukkue. A-poikien pelinjohtajan paikalta oli siirtynyt syrjään Jari Alasmäki ja viuhkoihin tuli Mika Lähteenmäki. Kausi lähti yskähdelleen liikkeelle ja olisiko ollut noin viidennen pelin kohdalla, kun Mika siirtyi syrjään ja Jari palasi viuhkoihin. Siitä lähti meidän nousukiito kohti loppukautta.

B-poikien kaudesta en kauheasti muista, mutta omalta kohdalta kausi huipentui Pihkalassa pelattuun B-poikien Itä-Länsi -otteluun. Kyseisessä tapahtumassa miesten pelissä oli tilastojen mukaan katsojia 7153 ja nämä kaikki mahtuivat hienosti katsomoihin – pihkalaan oli nimittäin roudattu sellaiset lisäkatsomot, jotka olisivat vetäneet varmasti jopa 10.000 katsojaa. Jopa 3-puolen normaalikatsomo oli siirretty tulostaulun alle takarajan taakse – siellä ei sentään tainnut kuitenkaan yleisöä olla. 😃


Kuvia Hyvinkään Itä-Lännestä vuodelta 1997.

Kun siirryttiin pudotuspelivaiheeseen tapahtui kaikenlaista. Ensimmäisenä tietysti tahkolaiset varmasti muistavat ikimuistoisen miesten pudotuspelisarjan Kaisaniemen Tiikereitä vastaan, josta itsellä on parhaina muistikuvina katsomossa ollut noin kuularingin kokoinen pahvilautanen, jossa luki Kallen lautanen, viitaten Kari Kallion ongelmiin lautasen hallinnan kanssa, ja se kun Pihkalan yleisö laski kuorossa Kallen pomppujen määrää lautaseen. 😃 Sen sarjan erinäköisten käänteiden takia A-poikien kokoonpanokin koki melkoisia muutoksia ja samalla kun miehet taistelivat välieriin, me heikentyneellä (miehiin nosteitiin muistaakseni ainakin Sami Laine ja Riku Rantanen) A-poikien rosterilla taistelimme itsemme Kiteetä vastaan pelatuista välieristä finaaleihin.

Muistaakseni tänä vuonna (jollei ollut jo 1996) pudotuspelivaiheessa tapahtui Pihkalassa myös sellainen tapaus, josta joku aina välillä kysyy pitääkö se paikkansa. Meidän pelissä miesten joukkueella oli harjoitukset sivu-/takakentällä ja Virtasen Pasi seisoi kolmospuolella selkä meidän peliin päin. 3-luukku lyöntini hieman nousi ja osui yhdellä pompulla Ilarin lapojen väliin. Osuman jälkeen kirotessaan Ilari oli todennut, että tuo ei tule koskaan pelaamaan minun joukkueessani. Tästä tapauksesta reilu vuoden päästä minut kuitenkin pyydettiin miesten rinkiin ja keväällä 1999 pelasin ensimmäiset viralliset pelin Miesten Superpesiksessä Ilarin alaisuudessa. 😃

 
Olikohan Virtasen Pasin ilme jompikumpi yllä olevista Koren lyönnin jälkeen?

Kausi päättyi lopulta A-pojissa Suomen mestaruuteen, joka oli -77 ja -78 ikäluokille 3 peräkkäinen mestaruus A-pojissa ja kaiken kaikkiaan neljäs peräkkäinen, kun B-poikien mestaruus kaudelta 1994 otetaan mukaan laskuihin.

Tässä omat muistelmani kaudesta 1997. Toivottavasti viihdyitte niiden parissa ja näemme tänä kesänä sekä Pihkalassa että ympäri Suomen muillakin kentillä uusia muistoja luoden. Meillä pelaajilla ainakin on jo kova into päästä pelaamaan! Samalla toivotaan, että loppukesästä päästäisiin pelaamaan normaaleissa olosuhteissa mitä katsojamääriin tulee, mutta sen aika näyttää. Kausi kuitenkin starttaa viimein 2.7., joten lämpimästi tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!”

Mahtavaa pesiskesää toivottaen;
Juha ”Kore” Korhonen

Juha Korhonen on Hyvinkään Tahkon kasvatti, joka on pitkällä pääsarjatason urallaan edustanut Tahkon lisäksi myös Kouvolan Pallonlyöjiä. Vasemmalta sivaltava, lyöjäjokerin roolissa pelaava Kore on Tahkossa voittanut useita juniorisarjojen mitaleita, miesten SM-pronssia (2002), SM-hopeaa (1999) ja SM-kultaa (2007). KPL:n riveissä Juha voitti SM-hopeaa kaudella 2018, ja samaisena vuonna hänet valittiin vuoden jokeripelaajaksi. Vuoden pesäpalloilijaksi Kore on valittu vuonna 2012, ja kärkilyöntikuninkuuden hän on voittanut kolmesti (2009, 2012, 2014), ja kahdesti kultainen maila on matkustanut Koren mukana Hyvinkäälle (2012 & 2014). Itä-Länsi edustuksia on peräti 11, ja Hyvinkään omassa, syksyisin pelattavassa Itä-Lännessä mies on edustanut kunnioitettavat 22 kertaa. Korhonen on yksi kuudesta miehestä, joka on lyönyt urallaan maagisen 1000 lyödyn rajan rikki (muut ovat Jere Dahlström, Sami Joukainen, Roope Korhonen, Simo Eerikäinen ja Juha Niemi).

Otteita kauden 1997 kausijulkaisusta:

2020-05-20T19:56:06+03:00 21.5.2020|Uutiset, Yleinen|