Leideille voitto ja tappio hallissa

Tahkon Leidit pelasivat lauantaina Imatran Aviasport -areenalla oman halli-sm-alkuturnauksensa. Aamu alkoi vakuuttavalla voitolla Lappeenrannan Pesä Yseistä, mutta tappio Manse PP:lle jätti Leidit ulos hallilopputurnauksesta.

 

Aamupeli Lappeenrantaa vastaan oli Leideiltä vahva sisäpelinäytös. Joukkue rakenteli tilanteita toisensa perään ja kotiuttajajokeri Pauliina Harinen paukutti ottelussa taululle peräti viisi lyötyä juoksua. Laajasta onnistujarintamasta kertoo se, että kaikki Tahkon pelaajat pääsivät ottelussa joko lyötyjen tai tuotujen tilastoon mukaan. Ensimmäinen jakso oli lukemien osalta vielä tiukka, 0-3, mutta toisella jaksolla keltapaidat hakkasivat taululle peräti 13 juoksua. Aamun avausottelu Tahkolle 0-2 (0-3, 3-13).

 

Aamun perusteella näytti siltä, että lopputurnaukseen jatkaja ratkaistaisiin päivän toisessa ottelussa Tahkon ja Mansen välillä. Tamperelaiset avasivat ottelun juoksutilin, kun Henna Suominen ja Emma Sallinen löivät molemmat kertaalleen pallon väliin. Tahkon kavennuksesta vastasi Essi Ritola, jonka saumalyönti saatteli kotiin Lotta Vahvelaisen. Joukkueet etenivät tasaisesti aina jakson loppuun asti. Henna Suomisen jakson toinen lyöty surrasi alapallo-osumana tolpasta täydellisesti keskelle kenttää ja Manse varmisti ensimmäisen jakson voiton lukemin 1-3.

 

”Ensimmäisessä pelissä Ysejä vastaan saimme pelin auki ja positiivinen kierre lähti liikkeelle. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Mansea vastaan ei voitettu ensimmäisiä tilanteita ja peli meni vaikeaksi. Tampereen etukenttä oli hyvä eikä antanut meille mitään ilmaiseksi.” Antti Yli-Saunamäki

 

Essi löi Mansea vastaan Tahkon ainokaisen

Varsinaisen sisäpeli-iloittelun sijaan päivän toinen ottelu oli molemmilta joukkueilta ennemmin tarkkaa ulkopeliä, kuorrutettuna talvipeleille ominaisilla sisäpelilapsuksilla. Kotiutusyrityksille jaksolla päästiin molempien joukkueiden toimesta yhteensä vain kolmesti. Jakson voiton ratkaisi Emma Sallinen, kotiuttaen rajanäpyllään Henna Peltokankaan. Jakso Manselle 0-1.

 

”Peli pyöri Mansea vastaan huonosti ja lyöntivuorot jäivät huonoihin paikkoihin vaikka juuri tätä asiaa korostettiin ennen peliä. Kahden palon lyöntivuoroja tuli myös paljon, mikä tappoi kolmen vuoroparin jaksopelissä pahasti sisäpelin tehokkuutta.”

 

Manse voitti iltapäivän ottelussa Pesä Ysit puhtaasti jaksoin 2-0 ja jatkaa näin ollen halli-SM-lopputurnaukseen. Hallimestaruudesta kamppailevat näinollen Manse PP Tampereelta, Porin Pesäkarhut, Jyväskylän Kirittäret ja Lapuan Virkiä.

 

”Monessa asiassa olemme tämän talven myötä menneet eteenpäin ja eroa kärkijoukkueisiin on kurottu kiinni. Tasaisuutta vaan kaivataan lisää näitä huippujoukkueita vastaan. Tänään saatiin taas paljon hyvää materiaalia tulevaisuutta varten. Lauantaina käymme leiriviikonlopulla tämän halliturnauksen läpi ja tuomme korjauksia sitä myötä peliin mukaan. Sunnuntaina pelataankin sitten jo Hipposhallissa harjoitusottelu Kirittäriä vastaan”

2020-03-01T19:02:07+03:00 1.3.2020|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|