Leidien halli-sm-urakka alkaa lauantaina

Tahkon Leidien taival Halli-SM:ssä alkaa lauantaina. Joukkue matkaa Imatralle, jossa se kohtaa peräkkäisissä otteluissa Manse PP:n Tampereelta sekä alkuturnausta emännöivän Lappeenrannan Pesä Ysit. Naisten halli-SM-turnaukset on jaettu neljään kolmen joukkueen alkulohkoon, joista lohkovoittajat etenevät Tampereella pelattavaan lopputurnaukseen. Hallimestaruudesta pelataan sunnuntaina 22.3. Paikkansa lopputurnaukseen ovat varmistaneet jo Kirittäret Jyväskylästä sekä Pesäkarhut Porissa.

 

Tahkon alkulohko on osallistuvien joukkueiden osalta pysynyt samana kuin edellisvuonna. Tampereen ja Lappeenrannan joukkueet ovat kuitenkin kokeneet suuria muutoksia sitten edellisvuoden. Tampere pöllytti syksyn siirtomarkkinoita oikein urakalla, kun se kahmi haaviinsa Kirittärien profiilikaksikon Emma Sallisen ja Virpi Hukan sekä Lappeenrannan kovakätisen kopparin Susanna Alavan. Myös Kempeleen entinen profiilikotiuttaja Sara-Ella Kemppainen vaihtoi pelipaidan väriä punaiseksi syksyn aikana. Vahvistusten myötä joukkue ilmoittautui kertaheitolla kesän ennakkosuosikiksi pokaalirintamalla. Myös käskytyspuolella koettiin muutos Pirkanmaalla, kun Jarkko Pokela siirtyi kenttätasolta toimiston puolelle ja laikan varteen löydettiin hyvinkääläislähtöinen Markus Wirzenius.

 

Myös Lappeenrannassa pelinjohto koki muutoksia edellisvuodesta, kun seuraikoni Ville Lantan manttelinperijäksi nostettiin viime vuonna mailamiehen pestissä organisaatioon sisään ajettu Jari Komulainen.  Lappeenrannassa koettiin kovia menetyksiä, kun Alavan ohella sarjan kärkivaihtajiin kuuluva Marianne Roiha siirtyi sarjanousija Joensuun riveihin. Samaan osoitteeseen suuntasi myös Ysien nuori kärkipelaaja Noora Pasi. Ysit sai kuitenkin potentiaalisia nuoria pelaajia Ykköspesiksen puolelta kasvamaan korkoa ja kehittymään superpesistasolla.

 

 

”Tilanteiden rakentaminen tulee olemaan haastavaa. Pesä Ysit osaa pelata hallissaan hyvin. Ysit tulee olemaan haaste, sillä joukkuetta ei vielä tunneta läpikotaisin. Uusia pelaajia vastaan pelatessa ei koskaan tiedä milloin voi tulla esimerkiksi yllättäviä kääntöjä rajaan. Kolmen vuoroparin jaksot tulevat näyttelemään isoa osaa hallissa. Jos sisäpeli jää huonoon paikkaan, sitä on lähes mahdotonta kääntää lyhyen jakson aikana enää kuntoon. Toivottavasti olemme oppineet viime kaudesta ja pystymme parhaimpaamme heti aamulla. Manselle puolestaan tänä vuonna kaikki muu paitsi mestaruus on pettymys. Hallissa ovat ilmeisesti hieman vajaamiehityksellä, mutta kesällä se tulee olemaan todella kova joukkue.”

 

”Jos aiomme olla maaliskuussa lopputurnauksessa pitää pienten asioiden olla kunnossa heti aamusta alkaen. Pelillisellä puolella lukkaripeli ratkaisee hallissa paljon. Jos tolppa kestää mainiosti kellä tahansa kolmesta lukkarista, pystyy sillä hallissa sotkemaan peliä paljon. Toinen iso ratkaiseva asia on kotiuttaminen:  minkä joukkueen kotiuttajat onnistuvat haastavissa halliolosuhteissa. Jokainen joukkue on kuitenkin niin laadukas, että pystyy materiaalillaan tilanteita tekemään riittävästi yksittäisen ottelun voittamiseen.”  Antti Yli-Saunamäki

 

Toissa vuonna Tahkon Leidit meni sarjanousijana lopputurnaukseen, viime vuonna tie katkesi jo aamupelissä. Kuinka käy lauantaina?  Ottelut näet tottakai Ruutu+ palvelusta!

 

 

2020-02-27T23:42:10+03:00 27.2.2020|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|