Hallikausi päättyi tappioon – Pelinjohtaja Kokkosen mietteet

Tahkon neljän viikon hallikausi saatiin päätökseen alkulohkon ottelussa Koplaa vastaan, jonka Pallonlyöjät voitti numeroin 2-0 (1-0, 3-2). Tappion myötä Tahkon taival halli-sm-turnauksessa jää alkulohkoon.  

Tahkon ja Koplan välillä nähtiin tarkkaa peliä puolelta toiselle. Ottelua sävytti hyvät ja varmat ulkopelisuoritukset ja juoksujen tekeminen oli haastavaa hitaalla alustalla. Ensimmäinen jakso ratkesi Toni Laakson vapaaseen keskikumuraan. Toisella jaksolla mentiin hyvinkääläisten johdolla, kunnes viimeisessä vuoroparissa vastustaja nousi rinnalle ja ohi. Kokonaisuudessaan neljän pelin hallikausi toi mukanaa neljä tiukkaa matsia, joissa päästiin testaamaan uusia kuvioita uusilla pelaajilla.

Pelinjohtaja Pasi Kokkonen kuvailee hallikautta opettavaiseksi kokonaisuudeksi:

”Meidän ulkopelin taso alkoi nousta esiin, mitä pidemmälle mentiin peleissä. Koplaa vastaan suoritettiin jo osittain todella hyvällä tasolla. Ensimmäisessä pelissä tuli vielä helppoja ja epänormaaleja räpylävirheitä luottopelaajilta, mutta alkujännitys karsiutui nopeasti pois. Uskon, että meidän ulkopeli tulee olemaan sellaisella tasolla, että pystytään voittamaan kenet vaan.”

”Sisäpelissä oli puolestaan vaikeuksia. Erityisesti kentällemeno ja ykköstilanne oli tilastojen valossa heikkoa. Se vaatii tarkennusta ja lisää työtä. Positiivista oli, kun saatiin Korelle tilannetta, niin niitä juoksuja sitten tuli. Kore löi yllättävän hyvin tuohon hitaaseen halliin, mikä ei oikeastaan sovi Koren parhaille lyönneille.”

”Nyt jatketaan hieman palautellessa kevyemmällä viikolla. Nämä hallikauden pelit antoivat äärimmäisen paljon asioita, mitä pitää tehdä paremmin. Lauantainkin peli ratkesi pelaajan ajatusvirheeseen uudessa kuviossa, joten tälläisten virheiden kautta opitaan joukkueena.”

”Sanoisin, että meillä on hyvät eväät lähteä tästä harjoittelemaan kohti kevättä. Saadaan myös kohta Riku Hokkanen takaisin mukaan. Terveystilanne on sen jälkeen aikalailla 100%, niin päästää hyvällä vauhdilla treenaamaan.”

2020-02-10T23:53:23+03:00 10.2.2020|Miehet Superpesis, Uutiset|