Halli-SM avaus jäi vaisuksi – Otteluraportti

Hyvinkään Tahko joutui taipumaan Halli-SM avauksessa Manse PP:lle lukemin 0-2 (5-7, 0-3). Hyvinkääläisten kone ei lähtenyt kunnolla käyntiin, kun molempien jaksojen alut jäivät vaisuiksi

Lauantai-ilta alkoi Tampereella varsin vauhdikkaasti, kun “kotijoukkue” Manse PP löi ensimmäiseen vuoropariin 0-4 johdon. Tommi Malinen avasi pelin lyömällä pallon väliin ja Tahkostakin tuttu Kimmo Carlson sai tuoda Tamperelaisten historiallisen 1. juoksun Halli-SM-turnauksessa. Manselta nähtiin kokonaisuudessaan hyviä lyöntejä takatilanteeseen, joten johto oli ansaittua.

Tahko aloitti kirinsä, kun Juha Korhonen löi saumavedolla Patrik Vartaman kotiin. Tahko nousi lopulta 4-5 tilanteeseen, mutta tämän jälkeen Mansen Ville Hotakainen ratkaisi 1. jakson. Läpilyönti kolmosluukusta ja tilanne oli 4-7. Tahko kavensi vielä pelin 5-7, mutta tämän jälkeen Mansen ulkopeli kesti ja lisäjuoksuja ei nähty.

Toisen jakson alkuun Tahko tuli vauhdilla ja rakensi palottoman ajolähdön Juha Korhoselle. Hänelle sattui kuitenkin harvinainen moka ja pallo lensi suoraan koppina linjaan. Tähän virheeseen kuivui hyvä tilanne kasaan ja Tahko ei päässyt niskan päälle. Manse aloitti myös vahvasti, mutta puolestaan he onnistuivat kotiutuksissa. Näin peli oli nopeasti 0-3. Lyönnit olivat hyviä, mutta Tahkon linjapelaajilla oli myös mahdollisuudet paloihin.

Tahko paransi tämän jälkeen ulkopeliään, kun Manse ei saanut enää juoksuja taululle. Keltapaitojen sisäpeli kuitenkin laahasi loppujakson ja näin kiriä ei syntynyt. Sisäpeliä leimasi huonot lyöntiratkaisut huomioon ottaen hitaan pelialustan. Lisäksi läpilyöntiyritykset jäivät pelissä vaisuiksi.

Tahkon Kalle-Tapio Huusko jäi harmittelemaan vaisuja peliesityksiä:

“ Tuntui, että ei oltu valmiita. Siinä alussa annettiin tilannetta helposti, niin kaveri löi väkisinkin hyvillä lyönneillä juoksuja. Meijjän ulkopeliä kuvasti kokoajan sellanen kiire. Perussuorituksissa tuli liikaa virheitä.”

“ Toisella jaksolla ulkopeli oli alkua lukuunottamatta hyvää. Koko pelissä oltiin tavallaan hyvin palloissa mukana, mutta lopulliset suoritukset jäi uupumaan. Sisäpelissä peruspeli jäi vaisuksi. Olisi pitäny olla parempaa.”

“ Kuitenkin tästä huolimatta oli mukava pelata nyt kunnon matseja ja yleisöäkin oli mukavasti. Huomasi, että oli pelissä kiinni ja oli jo vähän tunnelmaa. Ensi viikon valmistautumisessa ollaan sitten niin joukkueena kuin yksilöinä viisaampia. Pittää olla koko joukkueena samalla kartalla. Ens kerralla ollaan myös vielä enemmän tuon hallin kanssa sinut.”

Hyvinkään Tahko jatkaa Halli-SM alkulohkoa ensi viikon lauantaina, kun pelataan jälleen Tampereella. Tällä kertaa vastustajaksi asettuu Kouvolan Pallonlyöjät. Tahkon on otettava voitto ottelusta, jotta jatkomahdollisuudet pysyvät elossa. Tämä lauantain kamppailu käynnistyy klo 18:00 ja sitä voi seurata Ruudun Fanikamerasta.

2020-02-02T14:38:56+03:00 2.2.2020|Miehet Superpesis, Uutiset|