A-poikien ensimmäinen finaali niukasti vastustajalle

Kitee otti ensimmäisen kiinnityksen A-poikien Suomen mestaruuteen voittamalla Tahkon niukkaakin niukemmin 0-1 ( 2-2, 2-3 ). Voittojuoksu syntyi Jiri Pippolan lyömänä ja Kosta Kurikan tuomana viimeisellä sisävuorolla.

Vastakkain oli kaksi hyvää ulkopelijoukkuetta. Molemmilla oli mukana useita menneenä kautena miesten superissa pelanneita pelureita.

Tahkon pelinjohtaja Mika Lehto arveli aivan oikein ennen ottelua pelin ratkeavan juuri ulkopeliin. ”Kitee pelaa loistavasti mutta emme kalpene heidän rinnallaan” tiivisti Lehto.

Ensimmäisen jakson alkua dominoi Kitee menemällä heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan 0-2 johtoon Hannes Pekkisen ja Miika Timosen viimeistellessä. Sen jälkeen Kiteen ote hiipui ja se pelasi  seuraavat viisi sisävuoroaan tekemättä juoksuakaan.

Tahko kipusi tasoihin kaksikon  Leevi Lehto-Santtu Patova junailemina. Ensin Lehto roikutti pallon linjan ja kopparin väliin 3- puolelle. 2-2 tilanne syntyi kun Lehdon ykköspuolen rajanäpy kotiutti Santtu Patovan toisen kerran peräkkäin.

Molempien joukkueiden taustat olivat tauolla samoissa miettiessä. ”Kärki, ykkönen ja kakkonen,  ei kulkenut toivotulla tavalla. Meiltä puuttui pääetenijä Elmeri Purmonen ja se näkyi pelissä” kertoi Kiteen leiristä Mister Havukainen, Kiteen Pallon Grand old man. ”Tulimme rouvan kanssa katsomaan miten lapset, pelinjohtaja Saku
Havukainen ja lastenlapset täällä pärjäävät” kertoi Havukainen.  Sen sijaan numerolla kolme pelannut Konsta Kurikka onnistui jokaisella lyöntivuorolla ilman, että kentällä oli etenijöitä.

Tahkon Mika Lehdollakin oli selvä kuva avausjaksosta: ”Ensinnäkään keula ei pyörinyt toivotulla tavalla. Toiseksi meille syntyi oli aivan liian vähän palottomia tilanteita” pähkäili Lehto.

Toiselle jaksolle molemmat pelinjohtajat tekivät vaihdoksia kärkipelaajien  lyöntijärjestykseen. Tahko hallitsi toista jaksoa aina Jiri Pippolan viimeiseen lyöntiin saakka. Miki Leppäniva vei Tahkon 1-0 johtoon tiputtamalla pallon linjan yli 3-koppari Samu-Kalle Varosen eteen. Johtojuoksun toi Patrik Vartama. 2-0 johto syntyi Erik Lahden mailasta kunnarin arvoisesti. Kolmospuolen sivallus oli tavoittamaton. Samu-Kalle Varonen sai kipittää maanuoliaisen perässä aina takakentän nurmikolle asti samanaikaisesti, kun Lahti ja kotikatsomo riemuitsivat läpilyönnistä.

Kitee aloitti loppukirin kolmannen tasoittavalla. Kiteen kakkospalkittu Jiri Pippola sivalsi Valtteri Havukaisen kotiin.
Tappoheittokin meni yli kotipesän. Kitee tasoitti 2-2 lyöjänä ottelussa toistamiseen Miika Timonen ja tuojana Samu-Kalle Varonen. Juoksun syntyä seurasi jatkotilanteessa turpakäräjät sillä seurauksella, että keltaista korttia näytettiin tahkolaisista niin Leevi Lehdolle kuin Matias Kauppisellekin.

Voittojuoksu syntyi Jiri Pippolan mailasta. Pallo oli Tahkon polttolinjan otettavista, mutta Konsta Kurikka oli nopeammin kotipesässä.

Kiteen parhaina palkittiin kaksi tärkeää juoksua lyönyt Jiri Pippola ja muutamia virtuaalimaisia lyöntejä esittänyt, viime vuonna Joensuussa miesten Suomen mestaruuden voittanut Hannes Pekkinen.

Kotijoukkueen ykkönen oli upean lukkaripelin pelannut ja piiskakädellään vastustajia polttanut Kalle-Tapio Huusko. Kaksi juoksua tärkeissä paikoissa lyönyt Leevi Lehto sai kakkospalkinnon.

Seuraava ottelu pelataan tulevana torstaina Kiteellä. Jos Tahko sen voittaa, niin ratkaisu tapahtuu heti perjantaina 20.9. Hyvinkään Pihkalassa.

2019-09-17T22:14:00+03:00 17.9.2019|Juniorit, Uutiset|