A-pojat finaalipeleihin!

Tahko katkaisi välieräsarjan suoraan kahdessa ottelussa kukistaen Vimpelin Saarikentällä 0-1 (3-7, 6-6). Ensimmäinen jakso oli Tahkon hallintaa, kolmostilanteet menivät Tahkolle 12-4. Hyvinkääläiset saivat kotiottelussaan torjuttua Perttu Ruuskan kotiutusyritykset, mutta kotikentällään Ruuska oli totutun tehokas vastaten avausjaksolla Vedon kaikista juoksuista. Tahko puolestaan onnistui kotiutuksissa laajemmalla rintamalla eikä paremmuudesta ollut epäselvää.

Vimpeli aloitti toisen jakson vahvasti ja teki omalla sisävuorollaan heti yhden juoksun Perttu Ruuskan mailasta. Tahkon juoksutili jäi sen sijaan avausvuorossa avaamatta. Toisessa vuoroparissa Veto sai kolme lisäjuoksua Tahkon vastatessa kahdella. Juoksuttoman kolmannen vuoron jälkeen viimeiseen vuoropariin lähdettiin Tahkon takaa-ajoasemasta 4-2. Vimpeli teki kaksi paloa rasitteenaan ajolähdön, jonka seurauksena Riku Utanen tykitti pallon kolmospuolelta Savonjokeen kahden juoksun arvoisesti. Taistelutahtoa uhkunut Tahko sai viimeisessä sisävuorossaan pyörimään palottoman ajon kärjestä ja kiri neljän juoksun tappion kiinni juoksu kerrallaan. Vimpelin ulkokenttä joutui kerta toisensa jälkeen antautumaan Tahkon ottamattomien välilyöntien edessä ja tilanne kaventui nopeasti 6-5. Saarikentän sankarin viitan nappasi Erik Lahti, jonka keskelle rajaa laskeutunut jatkesivallus saatteli helposti kotiin tasoitusjuoksun tuoneen Jere Harjuvaaran. Keltapaitojen sinnikkyys ja periksiantamattomuus toi ansaitun paikan poikien superpesiksen finaalisarjaan, jossa vastustajaksi asettuu Kitee. Ottelupäivät julkaistaan mahdollisimman pian ja finaalisarja käynnistyy runkosarjan voiton myötä Pihkalassa. Kuten pudotuspelien muissakin vaiheissa, mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa.

 

Tilastot ja kokoonpanot

2019-09-10T22:13:55+03:00 10.9.2019|Juniorit, Uutiset|