A-pojat ottivat kiinnityksen finaalipaikkaan

Tahkon A-pojat ovat yhden voiton päässä mestaruus- ja kultamitaliotteluista.

Eilen kaatui kovia pelimiehiä mukana ollut Vimpeli puhtaasti 2-0 ( 7-3, 3-0 ).

Tahkolla oli takana lähes kahden viikon ottelutauko.
– Kyllä meillä yhteisiä treenejäkin oli, kertoi pelinjohtaja Mika Lehto.

Pelinjohtaja oli laatinut huolella pelikirjan ja tarkan suunnitelman  Vimpelin pään menoksi.
–  Kärkimiehet 1-3 on otettava kiinni ja estettävä kentälle pääsy ja siten pidettävä juoksuitta. Muuten kotiutukset tulevat  ikäluokan ja tasavallan kovimmille tykeille Perttu Ruuskalle ja Elmeri Anttilalle.Molemmat nuorukaiset pelasivat Superin runkosarjan voittaneessa Vimpelin edustusjoukkueessa.

– Meidän vahvuutemme on tiivis ulkopeli, oli pelinjohtaja Lehdon toinen prinsiippi. Molemmat suunnitelmat ja taktiikat onnistuivat lähes kympin arvoisesti.

Lähes jokaisella Tahkon pelaajalla oli alla joko Superin tai ykkösen pelejä.

Ensimmäinen jakso oli Tahkon juhlaa. Leevi Lehto ja Miki Leppäniva veivät vaivatta kotijoukkueen 2-0 johtoon. Harhaheitolla Vimpeli onnistui tasoittamaan 2-2.

Jakson kulminaatiopiste oli kolmas sisävuoro, jossa Tahko teki 5  juoksua. Erik Lahti iski kunnarin ja kaksi tavallista. Sillä irtosi ykköspalkinto. Mutta myös ulkopelissä Lahti napsi helposti Vimpelin kovin tykkien Ruuskan ja Anttilan sivallukset.

Toinen jakso oli tasaisempi. Tahkon voitonjuhlat käynnisti kakkospalkittu Matias Kauppinen, joka jakson ensimmäisellä lyönnillä sivalsi kunnarin tyhjään kenttään. Heti perään Santtu Patova kotiutti Kauppisen. Tuplajuoksun jälkeen oltiin 2-0 tilanteessa. Loppuluvut 3-0 viimeisteli ottelussa kaksi juoksua lyönyt Miki Leppäniva kotiuttamalla Luukas Leväsen.

Lahden ja Kauppisen ohella Santtu Patova  vaihtoi 86% tehoilla ja oli ulkona erehtymätön. Lukkari  Kalle-Tapio Huusko piti vieraat kurissa ja herran nuhteessa oivallisella lukkaripelillä ja kovalla heittokädellään.

Kotijoukkueen tehot: Kauppinen 1+0/2, Patrik Vartama 0/1, Patova 1/1, Jere Harjuvaara 1/1, Lehto 1/1, Lahti 1+2/2, Levänen 0/1, Leppäniva 2/0, Nooa Hoikka 0/1.

Loppuotteluun pääsy edellyttää kahta voittoa. Seuraava peli on Vimpelissä 10.9. kolmas tarvittaessa Hyvinkäällä 12.9.

2019-09-07T14:41:32+03:00 7.9.2019|Juniorit, Uutiset|