Otteluraportti: Kova taistelu ei riittänyt – Joensuu vahvempi Pihkalassa

Puolivälieräsarjan toisen ottelu pelattiin tänään kesäisessä säässä Hyvinkään Pihkalassa. Tahkon miehet taistelivat, mutta tälläkin kertaa Joensuu oli tiukan taiston päätteeksi vahvempi jaksoin 0-2 (5-6, 0-3).

Ensimmäisessä vuoroparissa Joensuun Henri Litmanen vastasi ottelun avausjuoksun syntymisestä. Hyvin mitoitettu pussinpohjalyönti yllätti keltapaidat ja Tuomas Jussila ehti juosta juoksun arvoisesti kotipesään. Tahkon vastaus toisessa vuoroparissa oli kuitenkin väkevä. Teemu Nikkanen löi hyvän yläkierteisen lyönnin JoMan kolmoskopparin eteen, joka hieman myöhästyi vastaantulossaan ja pallo pomppasi hänestä yli kahden juoksun arvoisesti. Tahkon johtoasema ei säilynyt kauaa, kun Lauri Kivisen kova pystymailalyönti keskelle kenttää yllätti keltapaitojen kopparit kunnarin arvoisesti. Samalla lyöntivuorossa Simo Rahunen löi vieraat johtoon kolmospuolelle suunnatulla haastolyönnillä. Rahusen johtojuoksu avasi selkeästi Joensuun peliä ja kolmannessa vuoroparissa vieraat onnistuivat kolmesti, Aleksi Rautiainen kerran ja Juha Niemi kahdesti. Tahkon ensimmäisen jakson sankariksi meinasi lopulta nousta Teemu Nikkanen, joka löi pallon ”ykköskakkostilanteessa” upeasti kolmosluukusta maisemiin. Juoksut eivät kuitenkaan riittäneet kuin 5-6 kavennukseen, joten jaksovoitto Joensuulle.

Toisella jaksolla Joensuun ulkopeli oli rautaa, kun Tahkon lyöntipeli yskähteli. Vierailijat löivät hyvillä lyönneillä yksittäisiä juoksua tasaisesti pitkin jaksoa. Jos ensimmäinen jakso oli lähellä päättyä hyvinkääläisten juhliin, niin nyt JoMa oli selkeästi niskan päällä. Jakson loppulukemat 0-3 ei jättänyt jossiteltavaa.

Tappiosta huolimatta pelit jatkuvat ylihuomenna Joensuussa, jossa panokset ovat kovimmat mitä urheilussa voi olla: voitto tai kausi pakettiin. Vaikeasta tehtävästä huolimatta keltapaidat lähtevät nälkäisinä hakemaan voittoa ja samalla käännöskohtaa ottelusarjalle. Ulkopeli riittää tällä hetkellä voittoon, mutta erityisesti ykköstilanteen purkamiseen tarvitaan nyt uusia lääkkeitä, jotta pääsemme pelin päälle useammilla kolmostilanteilla ja näin ollen horjuttamaan hallitsevan mestarin itseluottamusta.

Vielä taistellaan!

I-palkinto: Teemu Nikkanen

II-palkinto: Kalle-Tapio Huusko

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=30-1-0&id=35146

Ottelun lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=-2gMuJb-UNw

2019-08-18T21:31:22+03:00 18.8.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|