Leidit päätti kautensa vahvaan esitykseen

Tahkon Leidien kausi tuli päätökseen lauantaina, kun Kirittäret vei kolmannen puolivälieräottelun kotonaan ja eteni näin Superpesiksen välieriin. Kolmas ottelu päättyi jyväkyläläisille 2-0 (4-3, 5-2).  Tahko ei myynyt nahkaansa helpolla, vaan kaatui lopulta saappaat jalassa taistellen ensimmäisellä jaksolla jaksovoitosta aivan viimeiseen hetkeen asti.

 

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin ottelusarjan jännittävin taisto. Lämmin keli ja myötätuuli lupialivat hyvää lyöntikeliä Hippoksella. Kirittäret avasi jakson juoksutehtailun, kun Iina Valkeejärvi kotiutti ensimmäisessä vuoroparissa Emma Körkön. Toisen vuoroparin lopulla kotijoukkue lisäsi johtoaan, kun Siri Eskolan kumura löysi tiensä väliin ja Ella Korpela juoksi kotiin. Tahko nousi taistoon mukaan kolmannessa vuoroparissa. Ajolähtöä purkamaan tullut Leidien Anni Tuomi pommitti lyöntinsä yli Kirittärien kolmoskoppari Virpi Hukan. Kaksi juoksua ja peli tasan. Tahkon ulkopeli pelasi mainiosti läpi jakson. Anni Heikkilä pääsi lukkarina sekoittamaan Kirittärien lyöntipeliä korkeilla tolpillaan. Ulkopelissä Leidien räpylä piti hyvin ja paloja saatiin napsittua hyvällä prosentilla. Jakson huipennus nähtiin neljännessä vuoroparissa. Tahko siirtyi johtoon, kun Pauliina Harinen sivalsi kovan merkkaamattoman laakalyöntinsä kakkosjatkeelle ja Heikkilä toi johtojuoksun. Jaksovoitto näytti olevan joukkueella jo hyppysissä, kun kotijoukke saatiin ahdistettua kahteen paloon omalla sisävuorollaan. Siri Eskola kuitenkin jatkoi vahvaa lyöntivirettään ja puhkaisi kentän takaa. Kaksi juoksua ja jakso kotijoukkueelle.

 

Toisella jaksolla Kirittäret avasi pelin heti aloittavallaan. Emma Körkkö löi pallon linjan yli ja heti perään Siri Eskola koukutti Virpi Hukan kotiin. Tahkon kavennusjuoksun löi Lotta Vahvelainen tapin yli. Körkkö ja Eskola olivat jälleen asialla seuraavassa vuoroparissa, Tahkon Harisen kaventaessa perään tilanteeksi 4-2 vastustamattomalla jatkelyönnillään. Jakson loppulukemat 5-2 tinttasi kotijoukkueelle Emma Sallinen.

 

”Täytyy katsoa tätä puolivälierää kokonaisuutena. meillä oli kahdella pelaajalla alla pudotuspelejä ennen tätä ottelusarjaa. Siinä mielessä meillä kävi ehkä huonoa tuuria tähän alle, että heti kohdattiin rutinoitunut Kirittäret, joka on selvästi parantanut peliään alkukaudesta ja pelaa hyvässä vireessä. Toki jättää tyytyväisyyden tunnetta tämä viimeinen peli, kun pystyttiin oikeasti haastamaan ja oltiin opittu asioita edellisistä peleistä. Joukkue on varmasti valmiimpi tämän jälkeen tulevaisuudessa kohtaamaan näitä kovia pudotuspelejä” Antti Yli-Saunamäki

 

Tahkon kausi sai näin päätöksensä. Kirittäret jatkaa välieriin, jossa se kohtaa Lapuan Virkiän.

 

Leidit kiittää kaikkia fanejaan, tukijoitaan, yhteistyökumppanietaan ja matkassa eläneitä mahtavia ihmisiä! Otimme jälleen yhden stepin yhdessä eteenpäin tällä kaudella. Ensi kausi on jo vahvasti työn alla. Nyt hengähdetään hetki ja aletaan valmistautua tulevaan!

 

 

2019-08-18T13:01:44+03:00 18.8.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|