Otteluraportti: Tiukka tappio Joensuussa

Keltapaidat aloittivat pudotuspeliurakkansa tänään Joensuun aurinkoisella Kerubi-stadionilla. Jännittävä ja tasainen ottelu päättyi lopulta isäntien 2-0 (2-1, 4-1) voittoon.

Hyvin latautuneet hyvinkääläiset pelasivat ensimmäisellä jaksolla loistavaa ulkopeliä ja Joensuun sisäpeliarsenaalin paras terä saatiin hyvin tylsytettyä. Otteluparin juoksuhanat avasi toisessa vuoroparissa Roni Wahl, jonka vastustamattomalla välilyönnillä Teemu Rouhiaisen oli helppo tuoda juoksu kotiin. Tahko oli ensimmäisen jakson voitossa kiinni aina neljännen vuoroparin viimeisiin hetkiin saakka. Hyvinkääläisillekkin tuttu Juha Puhtimäki onnistui lyömään hyvän kumuran väliin ja tasoitti ottelun. Joensuu hyökkäsi heti perään uudestaan ja tällä kertaa Puhtimäki löi loistavan lyönnin kakkossaumaan, jolla Maila nappasi itselleen jaksovoiton.

Toinen jakso alkoi Tahkon kannalta synkästi, kun Puhtimäki löi vapaalla lyönnillä pallon kakkosluukusta maisemiin. Aleksanteri Haukka oli hyvin mukana pallossa, joka oli yhden juoksun arvoinen, mutta aggressiivisesti pompannut pallo kimposi Haukan räpylän reunasta Joensuun kakkospuolen aidan ali. Seuraava juoksu nähtiin vasta kolmannessa vuoroparissa, kun Juha Niemi onnistui lyömään merkistä pallon koppareiden eteen. Neljännessä vuoroparissa Tahko onnistui kavennuksessa vain kertaalleen, kun Juha Korhonen löi Rouhiaisen kotipesän turvaan juoksun arvoisesti.

Vaikka voitto jäikin Joensuulle, niin ensimmäisesti ottelusta jäi monella tapaa positiivinen maku. Keltapaidoissa huomattiin, että hallitseva mestari on täysin kaadettavissa kunhan sisäpelin pieniä asioita saadaan paremmaksi ja ulkopeli jatkaa vähintään nykyisellä tasollaan. Ottelun perusteella Tahkon täytyy punoa juonet erityisesti ykkös- ja kakkostilanteen tehokkaampaa purkua varten, sillä tänään Joensuun etukenttä sai tehtyä liikaa ”helppoja” paloja takapesiltä.

Tahkon ykköspalkittu oli loistavasti vaihtotilanteissa lyönyt Teemu Nikkanen ja kakkospalkittu röyhkeästi edennyt sekä Tahkon molemmat juoksut tuonut Teemu Rouhiainen.

Tästä on hyvä jatkaa Pihkalassa. Tule sunnuntaina paikalle ja laitetaan ottelusarja tasoihin!

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=30-1-0&id=35144

2019-08-16T22:14:49+03:00 16.8.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|