Pudotuspeliennakko: Tahko haastaa hallitsevan mestarin!

Tahkon miesten pudotuspeliurakka starttaa huomenna perjantaina Joensuussa, kun ottelusarjassa vastaan asettuu hallitseva Suomenmestari Joensuun Maila! Runkosarjan päätteksi Tahko sijoittui viidenneksi (46 pistettä) ja Joensuu neljänneksi (62 pistettä). Joukkueet kohtasivat kesän aikana toisensa kahdesti. Kesäkuun huippuottelussa Pihkalassa Tahko kukisti Joensuun suoraan kahdessa jaksossa ja heinäkuussa Joensuu puolusti kotikenttäänsä hyvinkääläisiä vastaan niin ikään täyden pistepotin arvoisesti.

Tilastojen ja numeroiden valossa Tahkon parhaat kotiuttajat olivat Tahkolta Juha Korhonen (7+104 lyötyä), Teemu Nikkanen (2+34) ja Kalle Tapio Huusko (3+30). Joensuun parhaat kotiuttajat olivat Juha Niemi (2+79), Aleksi Rautiainen (2+68) ja Juha Puhtimäki (4+35).

Etenijätilastoissa Tahkon vikkelimmät jalat löytyivät Riku Hokkaselta (50 tuotua), Patrik Vartamalta (47) ja Teemu Rouhiaiselta (33). Joensuulta parhaassa juoksussa olivat Tuomas Jussila (43), Konsta Piiroinen (41) sekä Juha Puhtimäki (41).

Joukkueiden kärkilyöntikuninkaat olivat Tahkolta Juha Korhonen (168 kärkilyöntiä) ja Joensuulta Tuomas Jussila (172).

Jos runkosarjan loppupuolta ja joukkueiden ”kuumuutta” tarkastellaan, niin Joensuu lähtee ennakko-suosikkina tähän ottelupariin. Tahkon täytyykin pystyä löytämään samanlainen pelivire ja -ilo kuin joukkueella oli esimerkiksi kesän kotiottelussa Joensuuta vastaan.

Joensuun Maila tunnetaan vahvana ulkopelijoukkueena, jota vastaan sisäpelissä ei saa mitään ilmaiseksi. Sisäpelin toimivuudesta puhuttaessa kaaripelin tulee olla kauden parhaimmalla tasolla, jotta Juha Puhtimäen aseet lautasen äärellä saadaan syötyä. Puhtaalla prosenttipallolla Joensuun kaataminen tulee olemaan hankalaa, joten erityisesti Nikkasen ja Korhosen tulee pystyä lyömään palloa rohkeasti laidoille, myös merkatuilla lyönneillä. Lisäksi Riku Hokkasen ja Patrik Vartaman numeroilla 2 ja 3 on pystyttävä osoittamaan kovuutta mailan varressa. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi myös KT Huuskon, Roni Wahlin ja Santtu Patovan täytyy pystyä antamaan tulitukea sekä vaihto- että kotiutustilanteissa.

Tahko on kauden mittaan osoittanut, että ulkopelissä se pystyy haastamaan joukkueen kuin joukkueen. Joensuu tulee todennäköisesti hyökkäämään erityisesti Aleksanteri Haukkaa/Teemu Rouhiaista sekä Matias Kauppista vastaan, joten heidän päiden on pysyttävä kylmänä läpi ottelusarjan. Lisäksi erityisesti Vartamalla ja Hokkasella on mahdollisuudet näyttää miksi he kuuluvat sarjan parhaimpiin linjapelaajiin. Ulkopelin osalta tärkeimpiä avainasioita tulee olemaan miten KT Huusko pystyy laittamaan lukkaripelillään kapuloita Joensuun vahvan sisäpeliarsenaalin rattaisiin. Tämän lisäksi Teemu Nikkasen täytyy pystyä jatkamaan ”takakentän herrana”, kun Juha Niemi ja Aleksi Rautiainen astelevat lyöntivuoroon.

Kauden 2019 kovimmat pelit ovat valmiit alkamaan. Ota Tahkon somekanavat seurantaan ja saavu Pihkalaan kannustamaan nuoret hyvinkääläiset kohti mitaleja!

Tunnusta väriä!

https://www.seamchip.fi/hyvinkaantahko

Seuraa Tahkoa somessa!

https://www.instagram.com/tahkosuperpesis/?hl=fi
https://www.facebook.com/tahkosuperpesis/
https://twitter.com/tahkosuperpesis?lang=fi

2019-08-15T12:39:11+03:00 15.8.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|