Otteluraportit: Runkosarja paketoitiin Idässä

Tahkon miehet pelasivat kaksi runkosarjan viimeistä ottelua Idässä, kun sunnuntaina vastaan asettui Imatran Pallo-Veikot ja tiistaina Kiteen Pallo.

Kaksi hyvin erityylistä ottelua päättyi hyvinkääläisten osalta lopulta tappiollisesti, kun Imatra nappasi voiton supervuoroparissa ja Kitee suoraan kahdessa jaksossa.

Sunnuntain ottelu Ukonniemessä oli keltapaidoilta hyvin kaksijakoinen esitys. Ensimmäinen jakso oli sellaista peliä mitä Tahkolta on tällä kaudella parhaimmillaan nähty, rohkeaa ja laadukasta sisäpelaamista sekä suoritusvarmaa ja kurinalaista ulkopeliä. Tahko voitti ensimmäisen jakson lukemin 1-7 ja lyödyistä juoksuista vastasi Juha Korhonen (2 kappaletta), Patrik Vartama, Kalle-Tapio Huusko, Santtu Patova, Teemu Nikkanen sekä ensimmäisen superpesiskunnarinsa lyönyt Aleksanteri Haukka!

Toinen jakso käynnistyi myös hyvin, kun KT Huusko siirsi Tahkon johtoon heti ensimmäisessä vuoroparissa. Tämän jälkeen perättäisiä onnistumisia ei kuitenkaan enää nähty ja Imatra käänsi ottelun hyväkseen. Toinen jakso päättyi lopulta lukemiin 3-1 ja supervuoro lukemin 2-0. Yksi piste Hyvinkäälle.

I-palkinto: Kalle-Tapio Huusko

II-palkinto: Lauri Vierimaa

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=30-1-1&id=33868

———————————————————————————————————————————————————————-

Tiistain Kitee-ottelua voisi kuvailla käänteiseksi versioksi edellämainitusta ottelusta. Tahkon peli alkoi toki aivan mallikkaasti, kun takatilanteita saatiin rakennettua, mutta kotiutukset olivat epäonnistuneita. Ottelun ”keskivaihe” oli kuitenkin Tahkon osalta todella nihkeää. Ensimmäisellä jaksolla ulkopeli oli rautaa ja olisi tarjonnut mahdollisuudet jaksovoittoon, mutta lopulta Kitee ottii pisteen itselleen ainoastaan yhdellä lyödyllä juoksulla.

Toinen jakso oli myös erittäin hankala. Kitee löi todella hyvin läpi jakson ja Tahko ei pystynyt viimeistä vuoroparia lukuunottamatta vastaamaan. 8-2-takaa-ajoasemasta keltapaidat saivat vielä pientä hurmosta päälle, kun Korhonen, Nikkanen ja Huusko onnistuivat lyömään kolme todella vastustamatonta kotiutusta. Tämä vire ei kuitenkaan riittänyt, kun pari sisäpelivirhettä avitti Kiteetä tekemään tarvittavat palot Tahkon sisäpelin kuihduttamiseksi. Kolme pistettä jäi Rantakentälle.

I-palkinto: Riku Hokkanen

II-palkinto: Lauri Vierimaa

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=30-1-1&id=33877

———————————————————————————————————————————————————————-

Kokonaiskuvassa Tahkon miehet pelasivat kuitenkin loistavan runkosarjan. Edelliskaudesta parannusta tuli 6 sijaa, kun lopulta Hyvinkää löytyi sarjataulukon sijalta 5. Tämä tarkoittaa sitä, että puolivälieräsarjassa vastaan asettuu Joensuun Maila, jonka vieraaksi keltapaidat matkaavat ylihuomenna perjantaina. Nyt alkavat kauden kovimmat pelit ja Tahko on valmis!

2019-08-14T12:09:14+03:00 14.8.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|