Tahkon B-tytöt jatkosarjan voittajana puolivälieräkarsintaan!

Tahkon B1-joukkueen taival tyttöjen superpesiksessä on kulkenut vuoristorataa. Talvella matka vei halli-sm:ssä aina pronssiotteluun asti, jossa joukkue koki karvaan tappion. Vähintään yhtä karvaan tappion joukkue koki myös alkusarjan viimeisessä ottelussa Haminaa vastaan, josta pistekin olisi riittänyt ylempään loppusarjaan, mutta tasan päättyneellä toisella jaksolla viimeinen palo syntyi 10cm marginaalilla kotipesään.

Oljenkorsi pudotuspeleihin oli kuitenkin vielä olemassa – alemman jatkosarjan voittaja pääsee tänä vuonna taistelemaan ylemmän jatkosarjan neljättä vastaan puolivälieräpaikasta. B1 hävisi vielä kotonaan alemman jatkosarjan toiselle voittajasuosikille Haminalle, minkä jälkeen joukkue pelasikin selkä seinää vasten yli kuukauden ajan, tietäen että joka pelissä oli pelin henki tulos tai ulos. Joukkue kuitenkin valitsi näistä vaihtoehdoista peli toisensa jälkeen tuloksen, hakien muun muassa puhtaan vierasvoiton Haminasta. Tämä takasi kotiedun torstaina 15.8. pelattavaan puolivälieräkarsintaan!

Puolivälieräkarsijan paikasta nähtiin dramaattinen taistelu myös ylemmän jatkosarjan puolella. Lopulta jatkosarjan sijoille 2-5 päätyneet joukkueet saalistivat kaikki tasamäärän pisteitä. Uuden tasapistevertailutavan mukaisesti viimeisessä vuorossa päätöskierroksella kahdella palolla voittoon noussut Vaasa nappasi kakkossijan. Kolmoseksi sijoittui Rauma, joka jätti Roihun nollille ja jatkosarjan viidennelle sijalle. Tahkon vastustajaksi puolivälieräkarsintaan saapuu Pori.

B-tytöt eivät ole tällä kaudella pelanneet Poria vastaan, mutta vastuksen voi silti sanoa olevan melko tuttu pelaajille niin aiemmilta kausilta kuin ykköspesiksestä, jossa B-tytöt ovat Espoon ja Janan riveissä pelanneet B-tyttörunkoista Pesäkarhujen kakkosjoukkuetta vastaan tunteikkaita otteluita. Edessä onkin varmasti tiukka peli, jossa panokset ovat korkealla: häviäjän kausi päättyy, voittaja jatkaa pudotuspeleihin.

Tahkon tytöt ovat pelanneet selkä seinää vasten jo yli kuukauden, ja selkä seinää vastaan pelaaminen sen kun jatkuu!

Tervetuloa torstaina kannustamaan tytöt pudotuspeleihin Pihkalaan klo 17.30!

2019-08-13T14:24:19+03:00 13.8.2019|Juniorit, Uutiset, Yleinen|