Piste runkosarjan päätöspelistä

Tahkon Leidit nappasi pisteen itselleen sijoituksen kannalta merkityksettömästä runkosarjan päätöskierroksen pelistä. Seinäjoki vei ottelun voiton jaksoin 1-2s (4-3, 3-5, 0-3).

 

Tahkon ja Jussittarien välinen mittelö oli jälleen tasainen ja ratkaisuun tarvittiin toistamiseen tällä kaudella supervuoropari. Kotijoukkue Hyvinkää oli ensimmäisellä jaksolla vieraitaan terävämpi. Leidit pääsi yrittämään jaksolla kotiutusta kahdeksaan otteeseen. Jakson ratkaisijaksi nousi Tahkon jokeri Anni Tuomi, joka avasi jakson lyömällä takaa läpi 1+1 arvoisesti. Annin mailasta nähtiin myös jakson voittojuoksu, kun merkattu lyönti upposi vastustamattomasti väliin ja Essi Ritola kipitti kotiin. SMJ tuli vielä jakson lopussa hätyyttelemään Tahkon johtoasemaa Roosa Hussan ja Laura Nurmelan lyönneillä, mutta kiri ei riittänyt. Jakso Tahkolle 4-3.

 

Anni oli 1. jakson ratkaisija kolmella lyödyllään (Kuva: LasseW)

Toisella jaksolla Tahko avasi jälleen vahvasti. Aino-Kaisa Mantere vei vieraat alussa 1-0-johtoon, mutta omalla sisävuorollaan Tahko iski kolmesti. Essi Ritola tasoitti pelin ja kun Pauliina Harinen ja Emmi Hytönen iskivät vielä juoksun naiseen oli Tahko johdossa 3-1. Kolmas vuoropari käänsi kuitenkin jakson ja samalla koko ottelun. Seinäjoki tuli hyvillä lyönneillä ja Tahkon muutamalla avustuksella aina rinnalle ja ohi, eikä päästänyt kotijoukkuetta jaksolla enää kotiutustilanteille.

 

Supervuoroparissa näytti pitkään, että Tahko nollaisi vieraansa, mutta SMJ teki vielä kahdella palolla tilanteen, josta kuumassa lyönnissä läpi pelin ollut Laura Nurmela kotiutti kahdesti peräkkäin. Anni Laakso kotiutti vielä Maiju Mäntylän vieden vieraat kolmen juoksun karkumatkalle. Tahko ei omalla sisävuorollaan juoksuja saanunt, joten lisäpiste merkittiin vieraille.

 

Runkosarja on näin ollen ohi. Hyvinkään Tahkon naisjoukkue pelaa pääsarjatason playoffeissa ensimmäistä kertaa sitten 80-luvun. Vastaan pudotuspeleissä asettuu Kirittäret Jyväskylästä. Ensimmäinen ottelu on tulevana sunnuntaina Jyväskylässä. Pihkalassa pelattava toinen puolivälieräottelu pelataan keskiviikkona 14.8. Ottelu alkaa klo 17:30.

 

LasseW:n kuvat ottelusta

Ottelun mediatilaisuus

2019-08-08T08:58:48+03:00 8.8.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|