Epäonnistunut ryöstöretki Pohjanmaalle – Runkosarja huipentuu Pihkalassa!

Tahkon miehet pelasivat eilen Seinäjoella JymyJussien vieraana. Kaikki kolme pistettä jäivät lopulta Pohjanmaalle nihkeän ottelun päätteeksi jaksoin 2-0 (5-2, 2-0).

Tahko sai jälleen suhteellisen mainion alun otteluun, kun Teemu Nikkanen voitti hutunkeiton ja hyvinkääläiset pääsivät aloittamaan lyöntivuorolla. Ehkä vähän epätavallisesti, Lauri Vierimaa avasi Tahkon juoksuhanat lyömällä vaikealla linjapallolla Aleksanteri Haukan kotipesään juoksun arvoisesti. Seinäjoki vastasi omalla tasoittavallaan hyvin, kun Mikko Haukkala löi hyvän kotiutuslyönnin kakkosjatkeelle. Pallo kuitenkin sirvahti kopparin räpylästä ja JymyJussit saivat tästä yhen ”ylimääräisen” juoksun. Toisessa ja kolmannessa vuoroparissa Tahko tuskaili kotiutuslyöntiensä kanssa ja jäi nollille, jonka Haukkala ja Jukka-Pekka Vainionpää käyttivät hyvillä lyönneillä hyväkseen. Neljänteen vuoropariin lähdettiin tilanteesta 5-1 ja Tahkolta ainoastaan Juha Korhonen onnistui yhdessä kavennusjuoksussa. Jaksovoitto Jusseille.

Toisella jaksolla Tahkon hyvä ulkopeli jatkui, mutta niin myös nihkeä sisäpeli. Erityisesti ykköskärjellä oli vaikeuksia tilanteiden rakentelussa ja kotiutuksista puuttui laatu sekä vaarallisuus.

Kuten edellisessä ottelussa, hyvä ulkopeli olisi antanut jälleen mahdollisuuden voittoon, mutta sisäpelin tahmeus ja röyhkeys jäi uupumaan.

I-palkinto: Patrik Vartama

II-palkinto: Roni Wahl

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=30-1-1&id=33842

———————————————————————————————————————————————————————-

Onneksi keltapaidoilla on kuitenkin mahdollisuus avata sisäpelin lukot jo heti huomenna! Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa vastaan astelee Ankkurit Alajärveltä. Hyvän Kunnon isännöimä ottelu alkaa klo 18:00. Tervetuloa kannustamaan Tahkoa taistelussa runkosarjan viidennestä sijasta!

On sanomattakin selvää, että ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Ankkurit ovat tällä hetkellä sarjataulukossa viimeisellä sijalla, mutta jos joukkue onnistuu pelaamaan loistavat viimeiset kolme ottelua, niin pahimmat putoamiskarsinnat ovat vielä vältettävissä. Tahko on sarjataulukossa sijalla 6., yksi piste Seinäjoetta perässä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Hyvinkääläisten kannalta tärkeintä huomisessa ottelussa on sisäpelin saaminen takaisin raiteilleen, erityisesti aggressiivisemman ja yllättävän pelityylin kautta, jota täytynee myös käyttää pudotuspeleissä, jos haluaa ottelusarjoja kääntää edukseen.

Tilastojen valossa Alajärven sisäpelissä täytyy eniten ottaa huomioon Markus Hallasuon kotiutuspaikkojen puolustaminen sekä lyödä Ville Postin vaihtolyönti-/etenemispeliin kapuloita rattaisiin. Edellisellä Alajärven visiitillä lukkari Keski-Petäjä sai myös sekoitettua Tahkon pakkaa, joten huomenna kaaren on oltava parhaimmillaan.

Tahkon joukkueessa kemiat toimivat tällä hetkellä todella hyvin, mutta sama ilme ja iloisuus täytyy nyt myös onnistua siirtämään pelikentän puolelle!

Seuraa erityisesti näitä Tahkon pelaajia:

Kalle-Tapio Huuskon vastuun on kasvettava sisäpelissä, jos ykköskotiuttajilla on hankala päivä. Pelaa tällä hetkellä hyvää lukkaripeliä, mutta sisäpelissä vastuu on hieman alkukauteen verrattuna vähentynyt.

Santtu Patovasta voisi sanoa samaa. Kylmäpäiselle sisäpelaajalle täytyy pystyä antamaa enemmän kotiutustilanteita, jos kotiutukset muuten tökkivät. Ripaus terävyyttä lisää ulkopeliin, niin Tahkolla on yksi sarjan parhaista ulkopelin linjoista.

2019-08-07T14:23:51+03:00 7.8.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|