Naisten runkosarja huipentuu keskiviikkona, Leidien tie käy puolivälieriin

Kesän käännyttyä elokuun puolelle, alkaa myös naisten Superpesiksen runkosarja lähestyä loppumetrejään. Tahkon naisjoukkueen runkosarjarutistuksen viimeinen vierasottelu pelattiin kuluneen viikon sunnuntaina Kempeleellä. Kotiotteluiden osalta runkosarja paketoidaan tulevana keskiviikkona Seinäjoen Maila-Jussien saapuessa vieraisille Pihkalaan.

 

Joukkueellinen Leidejä lensi varhain sunnuntaiaamuna Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Suomen pohjoisinta superpesispaikkakuntaa, Kempelettä. Lukkari Anni Heikkilä paljasti unelmoineensa lentomatkalla iltapäivän tuovan tullessaan puhtaan kolmen pisteen voiton, mutta itse ottelu venyikin lopulta aina kotiutuskisan jatkopareille asti. Ensimmäisellä jaksolla Heikkilän johtama Tahkon ulkopeli piti hyvin pintansa ja takasi hyvinkääläisille 1-4 voiton. Toiselle jaksolle alkutahdit iski hyvässä lyöntivireessä operoinut takuutykki, Pauliina Harinen, mutta saavutettu 0-2 johto ei kestänyt jakson loppuun asti. Kempele rakenteli kolmostilanteita toisensa perään ja vei lopulta jakson nimiinsä 3-2. Ottelun voittajaa jouduttiin etsimään aina kotiutuskisan toiselta kierrokselta asti. Lopulta voittoringissä tanssahtelivat keltanuttuiset Leidit Pauliina Harisen taidokkaan näpäyksen saateltua Marianne Penttisen kotipesän suojiin.

”Sunnuntain ottelu oli tiivistetty kuva kaudestamme; paketti ei ihan pysy kasassa kahdeksaa vuoroparia, vaan peli aaltoilee melkoisesti”, summasi Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

”Toki täytyy olla tyytyväinen esimerkiksi ensimmäiseen jaksoomme, saimme rakennettua tilanteita hyvillä lyönneillä ja ulkopeli oli ihan hallussa. Toisaalta, varsinkin toisella jaksolla, ulkopelin vaihtotilanteissa tulee tehtyä jonkin verran pelinlukuvirheitä, joiden kautta Kempele pääsi tänään pyörittämään takatilannetta. Siinä on yksi selkeä seikka, jossa meidän täytyy parantaa pudotuspeleihin mennessä”.

 

Tahko voitti ottelun kolmostilanteet 17-21, mutta Antin selvästi jo pudotuspeleihin suunnatut ajatukset eivät ole sattumaa. Sunnuntain pelikierroksen tulokset nimittäin varmistivat Leideille runkosarjan sijan 6, joka samalla tietää joukkueen pelien jatkumista puolivälierävaiheessa. Kauden alussa määritelty tavoite, paikka pudotuspeleissä, näki siis virallisesti päivänvalon. Muiden sunnuntaina pelattujen otteluiden myötä varmistui myös tuleva puolivälierävastustaja; hyvinkääläiset pääsevät testaamaan siipiään pudotuspelimaailmassa kohtaamalla viime kauden mestarijoukkueen, Jyväskylän Kirittäret. Kirittäret pelasi itsensä runkosarjan sijalle 3 napaten itselleen samalla kotiedun puolivälieräsarjaan, joten joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen nähdään tulevana sunnuntaina Jyväskylän Hippoksella klo 16 alkaen. Hyvinkäällä puolivälieriä päästään ihastelemaan alustavan ohjelman mukaan ensimmäisen kerran keskiviikkona, 14.8.

”Runkosarjan 6. sija on meille suuri tasonnosto viime kaudesta”, muistuttaa Yli-Saunamäki.

 

Vaikka puolivälieräpari on jo tiedossa, pelataan naisten Superpesiksen runkosarjaa vielä yhden kierroksen verran keskiviikkona. Tahko pääsee viimeistelemään runkosarjan kotiyleisönsä edessä, kun klo 18 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Seinäjoen Maila-Jussien joukkue. Myös Seinäjoki on varmistanut jo ennen keskiviikkoa lopullisen runkosarjasijoituksensa; joukkue yltää tällä kaudella neljännelle sijalle kohdaten puolivälierissä tamperelaisen Manse PP:n. Pisteiden sijaan keskiviikon peliteemana lieneekin molemmin puoli oman pelin hiominen ennen pudotuspelien alkamista. Joukkueiden edellinen kohtaaminen muutamaa viikkoa aikaisemmin Seinäjoella päättyi Leidien kirvelevään supervuoroparitappioon, joten myös revanssin hakeminen varmasti kolkuttelee hyvinkääläisten takaraivoissa.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan siis Pihkalassa keskiviikkona, 7.8., klo 18. Liput portilta 10€/5€.

2019-08-05T18:35:27+03:00 5.8.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|