Leidien sisäpeli rautaa!

Tahkon Leidit ei jättänyt kotiottelussaan sanan sijaa vastustaja Mynämäen Vesattarille, vaan porskutti vakuuttavan voittoon joukkueiden viimeisessä runkosarjan kohtaamisessa. Tylyt 2-0 (8-3, 11-0) -lukemat komeilivat tulostaululla 2,5h pelin jälkeen.

 

Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue rimpuili vielä pelissä mukana. Tahkon kuuma kotiuttajajokeri Pauliina Harinen iski ottelun avaustahdit ensimmäisessä vuoroparissa niitaten pallon merkistä väliin. Yhtä kovassa lyönnissä oli myös jokerikollega Anni Tuomi, jonka kova saumalyönti saatteli Lotta Vahvelaisen kotipesän turviin. Harinen kihautti jaksolla kolmesti saatellen Tahkon tukevaan johtoon. Sisäpeli rullasi kotijoukkueella koko 12:n pelaajan rosterilla. Ottelussa Leidien jokaiselle pelaajalle merkittiin vähintään yksi lyöty tai tuotu juoksu. Jakson muut lyödyt merkittiin Petra Jokivallille, Anni Heikkilälle ja Essi Ritolalle.

 

”Meillä vyöryi hyvin sisäpeli läpi koko pelin. Paljon tuli onnistumisia laajalla rintamalla. Ei oltu pelkästään yhden kärjen varassa.” Pauliina Harinen

 

Lotan kunnari korkkasi 2. jakson (Kuva: LasseW)

Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue rakenteli useamman ajolähdön, mutta toisella jaksolla kotijoukkue tilkitsi ulkokenttänsä. Nollavuoron jälkeen vieraiden takakenttä lahjoitti toisella jaksolla Tahkolle johtoaseman, kun Lotta Vahvelainen kiersi kunnarin (1+1) kopparin jalkojen välistä. Tahko ei tämän jälkeen taakseen katsonut. Lopullinen niitti jaksolle nähtiin toisessa vuoroparissa, kun Anni Heikkilä lähetti pallon kohti muuntajaa kakkosjatkeelta 1+2 arvoisesti. Kun Harisen mailasta lähti vielä kaksi juoksua ja Emmi Hytönen löi pallon takaa läpi, oli ottelu ohi.

 

”Kyllä meidän peli on valtavasti kehittynyt siitä, kun viimeksi pelattiin Mynämäkeä vastaan täällä Pihkalassa kauden alussa. Kovalyöntipeli oli meillä tänään hyvällä mallilla. Merkatut ensimmäiset lyönnit olivat kentässä ensimmäisellä jaksolla 77% varmuudella. Ei ajauduttu viimeisiin lyönteihin, mikä antoi happea pelille. Oli tosi positiivista, että saatiin pelattua koko joukkueella sisäpeliä.” Antti Yli-Saunamäki

 

Tahkon parhaana palkittiin yksittäisillä lyönneillä viisi juoksua lyönyt, lyöjätilaston kuudenneksi kivunnut, Pauliina Harinen. Kakkospalkinnon pokkasi Lotta Vahvelainen. Ruutu-tähdellä (paras ulkopelaaja) palkittiin lukkari Anni Heikkilä. Pancho Villa Hyvinkään kotijoukkueen nälkäisimmäksi pelaajaksi ottelussa valittiin Marianne Penttinen.

 

Leidien seuraava ottelu on sunnuntaina Kempeleellä. Joukkue on jo varmistanut playoff-paikkansa. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 7.8. kun Seinäjoen Mailajussit saapuu Pihkalaan.

 

Ottelun lehdistötilaisuus

LasseW:n kuvat ottelusta

 

 

2019-08-01T09:44:21+03:00 1.8.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|