Otteluraportti: Jymy vahvempi Pihkalassa

Heinäkuun viimeisessä ottelussa Tahkon miehet saivat vieraita Kainuusta, kun Sotkamon Jymy saapui vieraaksi Pihkalaan. Edellisviikkoon verrattuna koleassa säässä pelattu ottelu päättyi lopulta vieraiden voittoon 0-2 (2-5, 2-5). Yleisöä oli saapunut paikan päälle upeasti 2604, Hyvinkään Tahko kiittää!

Sotkamo sai vahvan alun otteluun. Roope Korhonen sekä Lauri Rönkkö onnistuivat molemmat kotiutuksissaan, jotka tulivat laadukkailla lyönneillä. Sotkamon lukkari avasi toisessa vuoroparissa Tahkon juoksuhanat vapaataipaleen turvin. Kolmannen vuoron aloittavalla Juha Korhonen tasoitti ottelun, kun Patrik Vartama ennätti välilyönnillä kotipesään. Hyvinkääläiset pelasivat ensimmäisellä jaksolla hyvää ulkopeliä, mutta kolmanteen vuoroon mahtuivat käytännössä jakson ainoat räpylävirheet, joista Jymy onnistui rankaisemaan. Joni Rytkönen onnistui kunnarissa tyhjään kenttään ja Korhoset Antti sekä Roope onnistuivat molemmat kertaalleen. Jaksovoitto Jymylle.

Sotkamo pääsi toisenkin jakson alussa johtoasemaan, kun Antti Korhonen onnistui kotiutuksessaan. Keltapaitojen vastaus oli kuitenkin vahva, sillä Juha Korhonen löi ensiksi Kalle-Tapio Huuskon juoksun arvoisesti kotipesään, jonka jälkeen Teemu Rouhiainen uitti pystärinsä kakkosjatkeelle ja Teemu Nikkasella oli helppo työ tuoda Tahkon johtojuoksu. Enempää juoksuja ei Tahko kuitenkaan kyennyt toisella jaksolla tekemään ja Sotkamo onnistui lyömään jaksovoittoon tarvittavat yksittäiset juoksut vakuuttavasti.

Kokonaisuudessaan Tahkon pelissä oli kuitenkin paljon hyvää. Ykköskärki pystyi tekemään tilannetta vakuuttavan tasaisesti, mutta ainoastaan kotiutuksista puuttui laatu. Tästä todisteena peräti 18 kolmostilannetta, joita Sotkamo keräsi 17. Myös Tahkon ulkopeli oli suurimmilta osin hyvää. Kahdessa ulkovuorossa nähtiin oikeastaan kaikki huolimattomuusvirheet, jotka lopulta käänsivät ottelun voiton Sotkamolle.

Joukkueen pelit jatkuvat torstaina Siilinjärvellä, josta lähdetään hakemaan täyttä pistepottia!

I-palkinto: Riku Hokkanen

II-palkinto: Patrik Vartama

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=30-1-0&id=33801

Ottelun lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=DPu9IhsHh8g

2019-07-30T22:22:23+03:00 30.7.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|