Vieraat veivät jännittävän leiriottelun

Tahkon Leidit tahkosi kutkuttavan jännittävän ottelun Jyväskylän Kirittäriä vastaan. Nuorisoleirin leiriottelussa ensimmäinen jakso oli kotijoukkue Tahkon hallussa aina neljännen vuoroparin tasoittavalle asti, mutta hallitseva mestari kampesi lopulta tasoihin ja ohi voittaen ottelun 0-2 (2-3, 4-9).

 

Otteluun tuli entistä enemmän viihdearvoa, kun selvisi, että Leidien viuhkan varteen oli pelinjohdon Hall of famesta saapunut neljän vuoden tauon jälkeen Pasi Virtanen. Ilarin johdolla Tahko otti ottelun hallinnan heti itselleen. Ajolähdöstä Pauliina Harinen paukutti pallon sauman yli saatellen Marianne Penttisen kotiin. Anni Tuomi lisäsi Tahkon johdon kahteen toisessa vuoroparissa. Tahkon ulkopeli sai pidettyä jyväskyläläiset hyvin kurissa kaivamalla takapaloja aina tilaisuuden tullen. Kirittärien kavennus nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Siri Eskolan kumura löysi tiensä väliin. Tahko hallitsi jaksoa aina neljännen vuoroparin loppuun asti. Kirittäret tuli kuitenkin tasoihin Emma Körkön välilyönnillä. Lopullisen voittojuoksun löi viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä Saana Sumén, kun pallo pomppi Tahkon linjassa.

 

”Tämä oli kaikki sarjat huomioiden ensimmäinen pelinjohtotehtäväni naisjoukkueessa. Kirittärien Jussi Viljanen ylitti äskettäin ensimmäisenä 500 ottelun rajan pelinjohtajana naisten Superpesiksessä.  Mutta on minullakin paljon pelejä, eniten miesten pääsarjassa. Oli tämä sikäli vähän huumorijuttu. Kohtasimme edellisen kerran 20 vuotta sitten” Pasi Virtanen

 

Palen ruuti oli kuivaa (Kuva: LasseW)

Toisella jaksolla joukkueiden lyöntipeli aukesi ja muuntajalla vierailtiin kahdesti. Ensin Virpi Hukka painoi pallon vaihtotilanteessa läpi. Vieraat tehtailivat vuoroparissa peräti neljä juoksua, mutta Tahko ei luovuttanut. Ensimmäisen vuoron tasoittavalla oli lyöjäjokeri Harisen vuoro soittaa kelloa. Ensin merkistä pallo Emma Körkön räpylän alta juoksun arvoisesti ja seuraavalla lyönnillä pallo rajasta muuntajalle. Kun Emmi Hytönen löi pallon kertaalleen merkistä väliin, oli Tahko taistellut itsensä jaksolla tasoihin. Kirittäret kaivoi jaksolla kuitenkin vielä viisi juoksua ja kun kotijoukkue ei pelaajaa enää kotipesän turviin saanut, merkittiin jakso vieraille 4-9.

 

 

”Mukavaa oli! Eilen illalla katselin nimilistaa läpi, että minkä nimisiä pelaajia meillä oikein on. Jaksojen alut olivat meillä hyviä, niissä olimme teräviä. Mahtava nousu 0-4 -tappioasemasta tasoihin toisella jaksolla. Täytyy muistaa, että vastassa oli sarjan huippujoukkue. Tahkon joukkueessa on hyvä aihio, mutta vielä emme pärjänneet tämän tason vastustajalle” Pasi Virtanen

 

 

Tahkon seuraava ottelu on tulevana keskiviikkona, jolloin Mynämäen Vesattaret saapuu haastamaan Leidejä. Ottelu alkaa klo 18.

 

Ottelun lehdistötilaisuus

LasseW:n kuvat ottelusta

2019-07-27T14:54:46+03:00 27.7.2019|Juniorit, Uutiset, Yleinen|