Kotarivoitto kuumasta ottelusta!

Tahkon Leidit haki kaksi pistettä mukaansa Mynämäen Hanakat-areenalta brändiksi muodostuneeseen tapaansa, pitkän kaavan kautta. Molemmat jaksot kuitattiin yhden juoksun erolla ja kun supervuorossa molemmat joukkueet pitivät nollat ulkona, ratkaisi Tahko ottelun edukseen supervuoroparissa.

 

Hanakat-areenalla nähtiin kiihkeää ja yleisöä miellyttänyttä pesistä jo ensijaksosta alkaen. Yli 700 katsojaa sai nautiskella, kun kotijoukkueen jokeripaitaan pukeutunut fysiikkavalmentaja, Meri Kylänpää, paiskoi juoksuja 1+5 arvoisesti ensimmäisellä jaksolla huudattaen kotiyleisöä komealla kumurallaan ja ajolähdön postimerkkilyönillään. Tahkon nuhailtua kolme ensimmäistä vuoroparia sisällä, ilmoittautui se toden teolla jaksolle mukaan. Essi Ritolan kunnari toi vieraat kolmen juoksun päähän. Lyöjäjokerit Pauliina Harinen ja Anni Tuomi kotiuttivat nejännessä vuoroparissa vielä kertaalleen kaventaen eron yhteen juoksuun. Se kuitenkin riitti ja Mynämäki tuuletti jaksovoittoa 6-5.

 

Toisella jaksolla juoksutehtailu tyrehtyi. Essi Ritola avasi jakson juoksutilin kotiuttamalla 100% tehoilla kentälle menneen Marianne Penttisen. Pauliina Harinen iski ottelussa toistamiseen ja Essi juoksi Tahkon kahden juoksun karkumatkalle. Mynämäki tuli tosissaan hätyyttelemään Tahkon johtoa vielä neljännessä vuoroparissa. Mari-Ann Lehtisen kopinnostokumura löysi tiensä väliin ja eroa oli enää yksi juoksu. Mynämäen Jessika Sihvonen pääsi vielä viimeisenä lyöjänä yrittämään tasoitusjuoksua kahden mainion välilyöntinsä jälkeen, mutta kolmoskoppari Emmi Hytönen venytti jakson päättäneen kotiutusyrityksen kopiksi. Jakso Leideille 1-2.

 

Kapteeni Ritolalla kävi taas keppiin (Kuva: LasseW)

Supervuoroparissa ei voittajajoukkue vielä päässyt kentältä poistumaan. Kotiyleisön riemuksi kentältä poistui kuitenkin Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki, jolla oli mitta tullut täyteen useammasta syöttö- ja kakkostuomarin kyseenalaisesta tuomiosta. Punaista katsellut Tahko ei kuitenkaan lannistunut, vaan pelasi upean kotiutuslyöntikilpailun ulkovuoron jättäen Mynämäen nollille. Kotarissa Leideille riitti yksi juoksu, joka nähtiin, kun toisena kotiuttajana lyönyt Lotta Vahvelainen painoi pallon kolmosjatkeelle ja Emmi Hytönen tuuletti hetken kuluttua voittojuoksua kotipesässä.

 

Tahkon parhaana palkittiin 1+3/3 sisällä rohmunnut kapteeni Ritola. Tahkon kakkospalkinnon pokkasi lukkari Anni Heikkilä.

 

Leidien seuraava ottelu on jo tulevana perjantaina kotona Pihkalassa. Vastaan asettuu Kirittäret Jyväskylästä. Ottelu on käynnissä olevan Nuorisoleirin leiriottelu, joka alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13.

2019-07-23T23:47:20+03:00 23.7.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|