Otteluraportti: Tiukka tappio Joensuussa

Joensuun Maila voitti Hyvinkään Tahkon perjantai-iltana Kerubi stadionilla pelatussa ottelussa 2-0 (2-1, 5-4).

Ensimmäinen jakso oli tasaista peliä molemmilta joukkueilta. Ulkopeli oli tarkkaa ja räpylässä ei nähty juurikaan virheitä. JoMa avasi pelin Juha Niemen hyvällä kakkossauma vedolla. Sama mies lisäsi johdon 2-0, kun hän pamautti painuvan lyönnin takakentälle. Tahkon ainoan löi Teemu Nikkanen. Tahkolla oli avaimet myös voittaa ensimmäinen jakso, mutta kotiuttaminen ontui. Tästä pitää antaa myös tunnustusta JoMan ulkopelille, jonka kuviot eivät tee juoksun lyömistä helpoksi.

Toinen jakso käynnistyi JoMan hallinassa. Ensimmäiseen vuoroparin jälkeen punapaidat johtivat 2-0. Ensimmäinen juoksu tuli harhalla. Toisen puolestaan löi jälleen Niemi. Tahkon toiselle jaksolle mukaan sytytti Juha Korhonen. Ajolähdöstä upea keskikumura halkaisi kentän ja tuloksena tästä neljä juoksua. Joensuu käänsi pelin lopulta voitoksi Aleksi Rautiaisen kolmospuolen läpilyönnillä. Tahko pääsi vielä yrittämään jakson voittoa, mutta hyvät yritykset eivät riittäneet.

Tahkon peli-ilme oli tänään hyvällä tasolla ja keltapaidat pääsivät kunnolla haastamaan hallitsevaa mestaria. Ottelun kulusta kertoo paljon kolmostilanteet, jotka JoMa vei niukasti 17-16. Verrattuna tiistain Vimpeli otteluun tänään sisäpelissä oli päättäväisyyttä ja itsevarmuutta.

Tahkon Kalle-Tapio Huusko näki ottelun lopulta optimistisesti:

”Oltiin tänään voitosta pelaamassa. Hyvin valmistauduttiin ja oli päättäväisyyttä mukana. Siitä voi olla tyytyväinen. Eka jakso tasainen pinnan jakso, jonka kaveri vei paremmalla kotiuttamisella. Hyviä lyöntejä Niemeltä.”

”Toisella jaksolla harmittavat harhat avasivat turhaan JoMan pelin. Oltiin kuitenkin tästä huolimatta hyvin pelissä mukana ja peli-ilme säilyi. Lopussa sitten tuomiot kääntyi väärään suuntaan meidän näkökulmasta katsottuna. Toinen jakso jäi harmittamaan. Kokonaisuutena voi olla ihan tyytyväinen. Ulko- ja sisäpeli oli hyvällä tasolla. ”

Tahkon pelit jatkuvat sunnuntaina, kun Hyvinkäälle saapuu Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelu alkaa klo 16:00. Tervetuloa Pihkalaan!

2019-07-19T23:12:28+03:00 19.7.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|