Iso voitto paikallispelistä!

Tahkon Leidit otti niskalenkin paikallisvastustaja Pesä Yseistä voittamalla viimeisen keskinäisen runkosarjaottelun kotiutuslyöntikilpailussa 1-2k (2-1, 1-3, 0-0, 1-2). Näin ollen keskinäiset kohtaamisen merkattiin hyvinkääläisille voitoin 3-1.

 

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tarkkaa ulkopeliä molemmin puolin. Ysit aloitti tilanteiden rakentelun astetta Tahkoa laadukkaammin ja pääsi jakson alussa jo kotiutustilanteille. Tahkon takatilanne kuitenkin piti, eikä kotijoukkue päässyt juhlimaan juoksuilla. Vieraiden sisäpeli yskähteli kuitenkin läpi jakson, joten 0-0-tilanteessa edettiin aina neljänteen vuoropariin asti. Tahko oli jo vahvasti pitämässä Ysejä jaksolla nollilla, kunnes pieni virhearvio ulkokentällä avasi paikan jokeri Siiri Pulkkiselle. Pulkkinen kiitti ja painoi pallon aina kakkoskulman lipunmyyntikopille asti kiertäen uransa ensimmäisen kunnarin 1+1 arvoisesti. Tahkon tasoittavalla Pauliina Harinen kotiutti Titta Siilinin, mutta jakso merkittiin kotijoukkueelle numeroin 2-1.

 

Toisella jaksolla Leidit ottivat ottelusta vahvan otteen jo ensimmäisessä vuoroparissa. Jokeri Pauliina Harinen tinttasi ajolähdössä täysillä hihoilla pallon kolmosluukusta maisemiin kahden juoksun arvoisesti. Harinen signeerasi jakson vielä sipsulla tapin yli kolmannessa vuoroparissa kotiuttaen Emmi Hytösen. Tahkon vahva ulkopeli hyydytti Ysien kärjen pelaamisen toisella jaksolla täysin. Anni Heikkilä oli laudalla totutun vahva ja söi parhaan terän Ysien lyöntipelistä. Myös lukijat Oona Vahvelainen ja Essi Ritola olivat pallon tiellä useasti, tehden kotijoukkueen  vaihtotilannepelaamisesta vaikeaa. Tiiviin ulkopelin alleviivasi vielä nuori ja notkea Emmi Hytönen hakemalla ratkaisupaikoissa monta hyvää koppia edestään. Ysit pääsi jakson lopulla yrittämään kavennusta, mutta Petra Jokivalli teki linjassa tärkeät suoritukset jaksovoiton varmistamiseksi. Jakso Tahkolle lopulta 1-3.

 

Pale iski tiskiin 4 lyötyä (Kuva: LasseW)

Supervuoroparissa ei juoksuja nähty, joten ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta. Anni Heikkilä oli laudalla jälleen rautaa ja pakotti lyönnit kopeiksi hankalilla syötöillään. Ysit jäi lopulta yhteen juoksuun, kun Annika Turtiainen onnistui viimeisenä lyöjänä lyömällä pallon merkistä väliin. Tahkon avauslyöjä Essi Ritolan mailasta ei vielä juoksua nähty. Ratkaisuviitan otti jälleen Lappeenrannassa harteilleen nuorempi Jokivalli, Ira, joka toisena lyöjänä yllätti lähellä pelanneen kopparin Susanna Alavan ja kiersi takarajalle suunnatulla kumurallaan kunnarin. 1+1 Iralle ja kotari Tahkolle 1-2.

 

Tahkon parhaana palkittiin neljä juoksua lyönyt Pauliina Harinen ja kakkosena lukkari Anni Heikkilä.

 

Ottelun lehdistötilaisuus

 

Leidien seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina Seinäjoella. Erikoista ottelusta tekee se, etteivät joukkueet ole tällä kaudella vielä kohdanneet kertaakaan.

2019-07-17T23:41:28+03:00 17.7.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|