Pohjanmaan kiertueelta 3 pistettä!

Kuvat: Samuli Koivusalo

 

Lappajärven Veikot – Tahkon Leidit 0-2 (1-23, 0-1)

 

Leidien Pohjanmaan kiertue alkoi ottelulla Lappajärven Veikkoja vastaan. Kotijoukkue Lavettaret oli onnistunut nipistämään Leideiltä pisteen taistelemalla itselleen tasapelin toisella jaksolla. Tahko oli vierasottelussaan kuitenkin tyly, eikä jättänyt kotijoukkueelle sanansijaa ensimmäisellä jaksolla. Essi Ritolan ja Pauliina Harisen johtama kotiuttajaosasto iski jo kahden ensimmäisen vuoron aikana 16 juoksua, minkä jälkeen odoteltiinkin jo toisen jakson alkua. Tahko tykitti taululle lopulta 23 juoksua, Lappajärven jäätyä yhteen juoksuun. Toisella jaksolla tilanne tasoittui jo huomattavasti, mutta Tahko otti lopulta omansa ja täydet kolme pistettä Oona Vahvelaisen takakentän läpilyönnillä.

 

Sisäpelin pyörimisestä kertoo, että Leidien kaikille pelaajille merkittiin vähintään lyötyjä tai tuotuja ottelussa. Kolmostilanteet menivät vieraille 7-33. Tahkon parhaana palkittiin 3 lyönyt ja 3 tuonut, 73% varmuudella vaihdellut Lotta Vahvelainen. Kakkospalkinnon pokkasi Essi Ritola (5 lyötyä, 2 tuotua), joka siirtyi täksi kaudeksi Tahkoon juuri Lavettarista. Ruutu-tähti (ottelun paras ulkopelaaja) luovutettiin Leidien Anni Heikkilälle.

 

Lapuan Virkiä – Tahkon Leidit 2-0 (6-5, 5-2)

Essi Ritola pelasi vahvan turneen tutuilla seuduillaan (Kuva: Samuli Koivusalo)

Turneen toinen ottelu käytiin Lukkarilassa. Aiemmin keväällä joukkueet tahkosivat voitosta supervuoroparissa, jossa Virkiä oli lopulta parempi. Kotonaan joukkue otti täyden pistepotin, mutta Tahko haastoi tappioitta kulkevaa sarjakärkeä erityisesti ensimmäisellä jaksolla. Avausjuoksu nähtiin Tahko-mailasta, kun Pauliina Harinen painoi pallon merkistä väliin ja Anni Heikkilä juoksi kotiin. Virkiä kuitenkin vastasi vahvasti ja siirtyi kahden vuoroparin aikana 4-1 johtoon. Leidien kirin aloitti Essi Ritola, joka painoi kakkosrajaleikkurinsa aina pensaikkoon asti kolmen juoksun arvoisesti. Jenna Kammi-Rahnaston kumura vei kotijoukkueen jälleen juoksun johtoon. Kaksikko Harinen-Heikkilä oli kuitenkin jälleen asialla neljännessä vuoroparissa, kun Tahko tasasi tilanteeksi 5-5. Virkiä pääsi yrittämään jaksovoittoa tasoittavalla vuorollaan. Jakson ratkaisijaksi nousi Eveliina Lämsä, joka onnistui sipaisemaan etuväärästä pallon ajolähdön viimeisellä lyönnillä linjan yli. Jakso Lapualle 6-5.

 

Toisella jaksolla kotijoukkue jatkoi vahvaa sisäpeliään ja onnistui tilanteenrakentelussaan. Janette Lepistö löi kahdesti ja Lämsä kertaalleen naisen kotiin ja Virkiä siirtyi kolmen juoksun johtoon. Ira Jokivallin kolmospuolen pussinpohjalyönti kavensi eron kahteen juoksuun. Lapua teki jaksolla vielä kaksi juoksua. Essi Ritola löi pallon vielä kertaalleen merkistä kopparille asti ja vahvan viikonlopun pelannut Emmi Hytönen toi ottelun viimeisen juoksun. Lapua vei toisen jakson luvuin 5-2.

 

Tahkon parhaana palkittiin neljä juoksua lyönyt ja ulkona upeasti urakoinut  Ritola. Kakkospalkinnon pokkasi kolme juoksua tuonut lukkari Anni Heikkilä.

 

Tahkon pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina kotiottelulla, kun Kempeleen Kiri saapuu Pihkalaan. Joukkueet taistelevat runkosarjassa samoista sijoituksista, eivätkä ne ole tällä kaudella vielä kohdanneet toisiaan, joten ottelusta on tulossa erittäin mielenkiintoinen. Tulethan antamaan tukesi sunnuntaina Pihkalaan kotijoukkueelle!

2019-07-10T23:43:10+03:00 10.7.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|