Karhu jäi kaatamatta

Tahkon Leidit kärsi tappion sunnuntai-illan ottelussa Porin Pesäkarhuja vastaan jaksoin 0-2 (2-4, 1-5).

 

Pori tuli ensimmäiseen jaksoon vahvasti, kun joukkue rakensi kärjestä palottoman ajon. Vieraat siirtyivät johtoon Emilia Linnan ja Noora Matikan lyönneillä. Tahkon sisäpeli ei vielä jakson alussa auennut ja Pori karkasi toisessa vuoroparissa neljän juoksun johtoon, kun Susanne Ojaniemen ja Matikan toimesta. Kolmannessa vuoroparissa voimasuhteet hieman kääntyivät. Tahko sai pakotettua Porin kahdesti putkeen nollille ja terävöityi omassa sisäpelissään. Ajolähdöstä Pauliina Harinen kotiutti kolmospuolen pommillaan ensin Ira Jokivallin ja heti perään pussinpohjallaan Emmi Hytösen. Neljännen vuoroparin tasoittavall Leidit tulivat tosissaan hätyyttelemään Porin johtoasemaa, kun joukkue rakenteli palottoman ajolähdön. Tilanne kuitenkin kuivui kahteen etenemisvirheeseen ja jakso merkittiin Porille 2-4.

 

”Merkkilyönnit ratkaisevat pitkälti mihin suuntaan peli kääntyy. Neljään ensimmäiseen piti meidän päästä kiinni tänään mutta ei päästy. Hyvää oppimateriaalia oli tämä peli. Miten pelata huippuetenijöitä vastaan jne. Jakson loppuun saatiin toisaalta hyvää painetta. Pale löi pari putkeen, mutta jakson loppuun tuli muutamia etenemisvirheitä, jotka söivät takaa-ajon. Siitä olen tyytyväinen, että mitä meidän peli oli Poria vastaan viime vuonna niin nyt on kehitytty paljon ja ollaan saatu asioita kehitettyä.”  Antti Yli-Saunamäki

 

Toisella jaksolla Leidit eivät päässeet tosissaan hätyyttelemään Poria, joka karkasi jälleen kahden ensimmäisen vuoroparin aikana 0-4, johtoon. Tahkon jakson ainokaisen löi merkistä väliin Oona Vahvelainen ja juoksun toi Petra Jokivalli. Essi Ritola oli lähellä puhkaista kakkostilanteessa kentän kakkospuolelta kolmen juoksun arvoisesti, mutta kakkosvahti Milla Oksa teki maailmanluokan syöksypelastuksen ja esti varmalta näyttäneen läpilyönnin. Toinen jakso vieraille 1-5.

 

”Kyllä tässä plussan puolelle ottelussa päästään. Kyllä siellä kentällä esitettiin paljon parempaa kuin Porissa kauden alussa. Saatiin kuitenkin tilanteita ja juoksujakin.” Pauliina Harinen

 

Tahkon parhaana palkittiin kaksi jouksua lyönyt Pauliina Harinen. Kakkospalkinnon pokkasi 100% sisäpeliä pelannut ja yhden lyönyt Oona Vahvelainen.

 

Seuraava peli Pihkalassa koittaa jo tulevana keskiviikkona, kun Tahkon vastustajaksi saapuu Lappeenrannan Pesä Ysit. Keskiviikon ottelu alkaa klo 18.

 

”Keskiviikkona tulee varmasti tiukka peli Lappeenrantaa vastaan. Olemme pelanneet monta peliä jo vastakkain ja aina on ollut tiukkaa. Veikkaan, että lyömme jouksuja enemmän kuin tässä ottelussa ja voitamme keskiviikkona” Pauliina Harinen

 

LasseW:n kuvat ottelusta

Ottelun mediatilaisuus

2019-06-30T21:37:27+03:00 30.6.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|