Piste Pirkanmaalta

Tahkon Leidien kausi jatkui juhannustauon jälkeen vierasottelulla Manse PP:tä vastaan. Leidit olivat vieneet joukkueiden edellisen kohtaamisen Pihkalassa jaksoin 1-0. Kaupin kentällä nähtiin tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tällä kertaa lisäpiste jäi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen kotijoukkue Manselle. Ottelu päättyi 2-1k (0-2, 4-0, 0-0, 3-2).

 

Ensimmäisen jakso kääntyi vieraille Tahkon vanhan ulkopelin ansiosta. Manse pääsi kotiutuspaikoille, mutta Leidit kestivät hyökkäykset ja pitivät kotijoukkueen nollilla koko jakson ajan. Ensimmäisen jakson ratkaisivat Tahkon jokerikaksikko Pauliina Harinen ja Marianne Penttinen läpilyönneillään. Pale avasi pelin kolmosrajaleikkurillaan. Pallo kenttään tuomarin vihellyksestä huolimatta ja kakkosella kärkietenijänä ollut Ira Jokivalli passitettiin tuomariratkaisuna lopulta aina kotipesään asti. Leidien toisen juoksun pamautti ”Bulu”, kun nollatilanteessa lyönti painui ottamattomana kakkosjatkeen kautta lopulta aina metsän reunaan asti. Jakso Leideille 0-2.

 

Toisella jaksolla Mansen kotiutukset terävöityivät ja joukkue löi yhden juoksun jokaiseen sisävuoroonsa. Tahko ei juoksuille jaksolla päässyt, joten jakso Manselle 4-0. Ottelun kuohuttavin tilanne nähtiin toisella jaksolla, kun Mansen Mikaela Pihlajamäki jyräsi takaetenijänä ajolähtötilanteessa Tahkon tilanteessa palloa tavoitelleen kakkosvahdin Petra Jokivallin kentän pintaan. Estämistä ei tilanteesta tuomittu, mikä herätti hilpeyttä niin kentällä, katsomossa kuin somessakin.

 

Supervuoroparissa Tahko piti huolen, ettei Manse saanut etenijää kotipesän turviin. Tahkon etukentän kaksikko Jokivalli & Jokivalli pelasi erityisen hienon ottelun ottaen useamman palon Mansen huippuetenijöistä pelin aikana. Sisällä Tahko teki tilanteen ja pääsi yrittämään kotiutusta kahdesti, mutta Mansen räpylä kesti ja ottelu ratkaistiin lopulta kotiutuslyöntikilpailussa. Siinä Manse oli parempi vieden juoksut nimiinsä 3-2.

 

Leidien seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina, kun Porin Pesäkarhut saapuu Pihkalaan. Ottelu alkaa klo 17.

2019-06-27T21:27:57+03:00 27.6.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|