Kirvelevä tappio Alajärveltä

Tahkon paluu juhannustauolta ei sujunut aivan täysin suunnitelmien mukaan. Kaavailtu ryöstöretki Alajärvelle jäi torsoksi, kun mukaan jäi ainoastaan yksi piste. Tappio tuli jännittävien ja jopa hieman sekasortoisten vaiheiden jälkeen jaksoin 1-2 (9-10, 3-1, 2-2s, 1-3k).

Tälläkin kertaa hyvinkääläiset kykenivät vahvaan alkuun. Teemu Nikkanen voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. Kahden lyöntivuoron jälkeen Tahko oli jo vankan oloisessa 4-0-johdossa, mutta Alajärvi kavensi tilanteeksi 4-2 omalla toisen vuoron tasoittavallaan. Kolmannessa vuoroparissa Tahko siirtyi jo 7-2 johtoon, mutta sitten alkoivat ongelmat. Ankkurit saivat peliään auki Ville Postin vahvalla, kahden juoksun arvoisella, lyöntivuorolla sekä yhdellä vapaataipaleella. Kovassa lyönnissä ollut Santtu Patova lämäsi lukemiksi vielä 9-5, mutta jakson viimeisessä vuoroparissa vastustajan Mikael Penninkangas otti sankarin viitan itselleen lähestulkoon ottamattomalla kolmosjatkelyönnillä ajolähdössä. Kirvelevä jaksotappio ja pukukoppiin kehittelemään keinot ottelun kääntämiseen.

Toinen jakso oli Tahkolta paljon tasaisempi, ainakin ulkopelin osalta. Teemu Nikkanen ja Juha Korhonen löivät heti jakson alkuun kolme juoksua ja Ankkurit onnistui lopulta vain kertaalleen. Supervuoropariin lähdettäessä Tahko teki muutamia muutoksia, kun esimerkiksi Riku Hokkanen siirtyi ykköskärkeen. Alajärven Tuomo Lönnmark löi pallon läpi ja Tahko joutui omalle tasoittavalleen kahden juoksun takaa-ajoasemasta. Teemu Nikkanen vastasi samalla mitalla, pallo läpi ja kaksi juoksua. Enempää juoksuja ei kuitenkaan supervuorossa nähty ja ratkaisu haettiin kotiutuslyöntikilpailusta, jonka Alajärvi onnistui voittamaan lukemin 3-1.

Tahkon ykköspalkittu oli loistavaa lyöntipeliä esittänyt ja monta tärkeää pysäytystä ulkokentällä tehnyt Teemu Rouhiainen. Kakkospalkinnon pokkasi Juha Korhonen, joka onnistui viidessä kotiutuksessa.

Pelit jatkuvat tästä jo ylihuomenna lauantaina, kun Pihkalaan saapuu vieraaksi Kempeleen Kiri. Tällöin tappiosta sisuuntunut Tahko janoaa varmasti jälleen paluuta täysiin pistepotteihin. Nähdään Pihkalassa!

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=30-1-0&id=33627t

2019-06-27T23:42:58+03:00 27.6.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|