Tappiolla juhannustauolle

Tahkon Leidien viikon kestänyt pelimaraton tuli päätökseensä sunnuntai-iltana Jyväskylän Hippoksella. Kotijoukkue Kirittärien vietyä kohtaamisen nimiinsä näytöstyyliin (12-0, 9-0), jäi neljä peliä sisältäneen viikon saldoksi kuusi lisäpistettä sarjataulukkoon sekä joukkueellinen uupuneita Leidejä valmiina suuntaamaan pienelle juhannustauolle.

Sunnuntain päätösottelu oli kahden hyvin eritavalla latautuneen ryhmän yhteenotto. Kirittäret, jotka Leidit onnistuivat kevään harjoitusottelussa yllättämään Pihkalassa, ottivat ottelusta niskalenkin heti ensimmäisestä vuoroparista alkaen. Jyväskyläläisten ensimmäisen sisävuoron aikana palloa käytiin hakemassa jo kahteen otteeseen kakkospuolen laitamilta kentän rullatessa, eikä ensimmäisen vuoroparin 10-0 jättänyt paljoa selittelyille varaa.

”Pallot olisi pitänyt ottaa kiinni, siitä se olisi lähtenyt. Eipä tästä paljon jäänyt kommentoitavaa”, tiivisti Leidien ykköspalkittu Anni Heikkilä Jyväskylän illan tapahtumat.

Pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki komppasi Annin analyysiä omassa puheenvuorossaan pelinjälkeisessä lehdistötilaisuudessa:

”Tänään vastassa oli Suomen absoluuttinen huippu, joka tiesi tarkalleen, miten pelata meitä vastaan. Kirittäret oli valmistautunut tähän otteluun erittäin hyvin ja tilanteet lähtivät kertautumaan. Meidän paukumme sen sijaan eivät nyt riittäneet tämän pelin pelaamiseen, ajatukset taisivat osalla olla jo Himoksen juhannuksessa. Tästä täytyy nyt vaan mennä eteenpäin, eipä se siitä kummemmaksi muutu”.

Juhannustauolle siirtyneille pelureilleenkin Yli-Saunamäki jätti hieman pureskeltavaa:

”Yksi keskeinen asia tässä on pelaajien henkilökohtainen kasvaminen. Meidän täytyy oppia pelaamaan vastustajan mukaan, esimerkiksi reagoimaan kentän tilanteisiin ja muuttamaan tarvittaessa syvyyksiä”.

Kevätkierros ja samalla runkosarjan puoliväli on nyt pelattu. Rumalukuinen ottelu Jyväskylässä ei kuitenkaan anna arvoa Leidien hyvälle alkukaudelle. Tahkon Leidien sijoitus sarjataulukossa yhdentoista ottelun jälkeen on viides, joten kauden tavoitteen, pudotuspelipaikan, suhteen joukkue on aikataulussa. Juhannuksen jälkeen ryhmä kohtaa ensin vierasottelussa MansePP:n ja heti samalla viikolla kotiareenalle saapuu vieraaksi sarjan kärkipaikkaa jahtaava Porin Pesäkarhut.

2019-06-17T22:10:13+03:00 17.6.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|