Tahko kaatoi hallitsevan mestarin ja suuntasi juhannustauolle – lue yhteenveto ottelusta sekä alkukaudesta!

Tahkon miehen suuntasivat ansaitulle juhannustauolle lauantaina, kun hallitseva Suomenmestari Joensuun Maila kaatui Pihkalassa puhtaasti jaksoin 2-0 (5-4, 5-1). Yleisöä oli paikalla 1182. Hyvinkään Tahko kiittää!

Tahko pystyi lähtemään otteluun terävämmällä ilmeellä verrattuna edelliseen Kouvola-otteluun ja se näkyi hyvin joukkueen otteissa. Ensimmäisellä jaksolla keltapaidat pelasivat loistavaa ulkopeliä ja pystyi pitämään Joensuun yhdessä juoksussa aina viimeiseen vuoropariin saakka. Sisäpelistä puuttui ottelun alussa riittävä määrä perättäisiä onnistumisia, mutta lopulta ottelun ykköspalkittu KT Huusko räjäytti pankin lyömällä pallon kakkosjatkeelta läpi kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Pitkän neljännen aloittavan pelanneet hyvinkääläiset onnistuivat vielä kahdesti, kun Juha Korhonen sekä Teemu Nikkanen onnistuivat vielä kotiutuksissaan. Neljännen vuoroparin lopettavalla Joensuu rymisteli vielä yhden juoksun päähän, osittain myös Tahkon avustuksella, mutta lopulta paketti saatiin kasaan ja jakso lopetettua ajoissa.

Toinen jakso oli hyvin samantyyppinen kuin ensimmäinen. Tahkon ulkopeli piti Mailan vahvan sisäpeliarsenaalin ainoastaan yhdessä juoksussa ja jakson viimeisessä vuoroparissa lähdettiin taistelemaan jakson voitosta. Ensiksi Juha Korhonen tasoitti jakson tilanteeksi 1-1 lyömällä pallon kakkosrajasta läpi, jonka jälkeen tuli jokerina pelanneen Teemu Nikkasen vuoro ottaa sankarin viitta harteilleen. Metu lämäsi hankalan pallon kolmosvahdille, joka ei onnistunut palloa vangitsemaan. Pajatso tyhjäksi ja hyvinkääläisjuhlat olivat valmiit alkamaan!

II-palkinto: Lauri Vierimaa

Paras ulkopelaaja: Patrik Vartama

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=30-1-1&id=33578

Ottelun lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=k-qsmfOKBPA

———————————————————————————————————————————————————-

Kokonaiskuvassa Tahkon miehillä ei olisi kausi voinut paremmin alkaa. Tällä hetkellä (17.6) joukkue on 13:sta ottelun jälkeen sarjataulukossa sijalla 3. ja kasassa on vakuuttavat 27 pistettä. Joukkue on nyt kohdannut kaikki vastustajat kertaalleen (pl. Kempele ja Alajärvi) ja ainoat tappiot ovat tulleet Kouvolalle (2 kpl), Vimpelille sekä Sotkamolle. Kaikista muista otteluista keltapaidat ovat pystyneet riistämään täydet kolme pistettä. Runkosarjaa on toki jäljellä vielä 17 ottelua, mutta tällä hetkellä lähtökohdat loppukesää ajatellen ovat paremmat kuin vuosiin. Joukkuetta on vaivannut pienet loukkaantumishuolet, mutta isoimmilta haavereilta on onnistuttu välttymään. On ollut myös hieno huomata kuinka Superpesisdebyyttinsä tehnyt Luukas Levänen ja ensimmäistä kestää Superpesiksessä ulkopelissä esiintynyt Aleksanteri Haukka ovat pystyneet tarvittaessa loukkaantumisia paikkaamaan.

Tilastojen ja numeroiden valossa Tahkon parhaita onnistujia lyöjäpuolella ovat olleet Juha Korhonen (lyöjätilaston sija 4., 1+40), Kalle-Tapio Huusko (sija 17., 3+16) sekä Teemu Nikkanen (sija 18., 1+18). Etenijöinä ovat kunnostautuneet Riku Hokkanen (etenijätilaston sija 4., 25 tuotua juoksua), Teemu Rouhiainen (sija 21., 17 tuotua juoksua) sekä Patrik Vartama (sija 27., 16 tuotua juoksua). Erittäin vahvan alkukauden pelannut Riku Hokkanen on myös kärkilyöntitilastossa sijalla 17. ja kasassa 65 kärkilyöntiä (22-35-2-2). Tilastot ja numerot eivät kuitenkaan kerro aina ihan täyttä totuutta, sillä Tahkon miehistöstä käytännössä kaikki pelaajat ovat pelanneet loistavaa pesäpalloa. Esimerkiksi joukkueen kakkoskärki Lauri Vierimaan ja Santtu Patovan johdolla on tehnyt erittäin hyvää työtä sisäpelissä. Ulkopelin osalta erityisesti Matias Kauppinen ja Santtu Patova ovat ottaneet valtavia harppauksia eteenpäin.

Tahkon alkukauden menestys näkyi myös arvo-otteluvalinnoissa. Seinäjoella 5-7.7 pelattavaan miesten Itä-Länteen valittiin Tahkosta Patrik Vartama, Teemu Nikkanen sekä Teemu Rouhiainen. Näiden lisäksi A-poikien arvo-otteluun valinta osui Santtu Patovalle, Matias Kauppiselle, KT Huuskolle sekä Jere Harjuvaaralle. Näiden valintojen lisäksi paikat olisivat ehdottomasti ansainneet myös elämänsä parasta pesäpallokautta pelaava Riku Hokkanen sekä suuren harppauksen pelinjohtajana ja valmentajana tehnyt Iiro Haimi.

Tahkon pelit jatkuvat Alajärven vieraana ensi viikon torstaina 27. kesäkuuta. Pihkalassa pelataan sitä seuraavana lauantaina (29.6, klo 16:00), kun vieraaksi saapuu Kempeleen Kiri.

Tahkon nuori joukkue pelaa tällä hetkellä Suomen viihdyttävintä pesäpalloa, jota varmasti kannattaa tulla paikanpäälle katsomaan. Hyvinkään Tahko toivottaa kaikille aurinkoista juhannusta! Nähdään Pihkalassa!

2019-06-17T12:31:24+03:00 17.6.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|