Sikaviikon voitto nro 2!

Tahkon Leidien kolmas ottelu viiteen päivää toi joukkueelle voiton, kun Lappajärven Veikot kaatui Pihkalassa luvuin 1-0 (8-0, 4-4).

 

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen ilotulitusta, jonka avasi jälleen huippuottelun pelannut Anni Tuomi pussinpohjaan suunnatulla lyönnillään. Petra Jokivallin jatkelyönnnillä ja Pauliina Harisen kahdella peräkkäisellä saumapommilla Leidit siirtyivät jo neljän juoksun johtoon. Joukkueen ulkopeli oli tiivistä ja Lavettaret pääsi yrittämään kotiutusta jaksolla vain neljästi. Kolmannessa vuoroparissa mentiin ensimmäisen kerran kunnarikellolle, kun Iida Tossavainen puhkaisi luukusta 1+2 arvoisesti. Titta Siilin naulasi jakson lopullisesti Tahkolle 8-0 ja kotiin juoksi tuplajuoksun tuonut Tossavainen.

 

Emmi kertomassa tarinaa kunnaristaan (Kuva: LasseW)

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta vakuuttavasti, kun Emmi Hytönen avasi jakson lyömällä pallon takaa läpi kiertäen kunniaa tyhjään kenttään. Kuivaa vetoa läpi ottelun esitellyt Pale löi vielä Emmin kotiin ja lisäsi Tahkon johtoon kahdella. Tämän jälkeen Tahkon sisäpeli hieman tyrehtyi ja Lappajärvi sai ottelusta otetta kolmannessa vuoroparissa. Piritta Kärnä ja Nea Moilanen toivat välilyönneillään Veikottaret tasoihin. Tahko kuitenkin sisuuntui viimeiselle sisävuorolle ja löi Anni Tuomen ja Jessi Vatasen toimesta itsensä uudelleen kahden juoksun johtoon. Lappajärvi ei kuitenkaan lannistunut vaan se rakenteli hyvillä kovilla jatke- ja saumalyönneillä itselleen tilanteen päälle. Joukkueen profiilikotiuttajat Kärnä ja Ella Mäkelä toivat kovilla lyönneillään joukkueensa vielä tasalukemiin 4-4, mutta Tahkon ulkopeli kesti lopun rynnistyksen.

 

”Kolmea pistettä lähdettiin toki hakemaan. Hieman harmittaa, että jäi kuitenkin lopussa piste muualle. Voitto on kuitenkin voitto ja ollaan saatu hyvin pisteitä lähes kaikista peleistä ja siinä mielessä hyvää jatkoa aikaisemmalle peliurakalle. Raskas viikko on toki ollut ja joka päivä on joutunut kasaamaan itsensä kohti uutta. Rauma-peli lähti vähän vaisusti liikkeelle, mutta aukesi sen jälkeen ja sama hieman tässä pelissä. Kun juoksuja tulee niin peli aukeaa helposti.” Emmi Hytönen

 

Tahko päättää sikaviikkonsa sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Jyväskylään Kirittärien vieraaksi.

 

Palkitut:

Tahko

I  Emmi Hytönen

II Iida Tossavainen

Ruutu-tähti (paras ulkopelaaja):  Lotta Vahvelainen

Pancho Villa Hyvinkään kotijoukkueen nälkäisin pelaaja:  Pauliina Harinen

 

Veikottaret:

I  Milla Oravasaari

II Nea Moilanen

 

LasseW:n kuvat ottelusta

Ottelun mediatilaisuus

2019-06-14T11:39:28+03:00 14.6.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|