Piste, huippudebyytti ja karvas loppumaku

Huipputasainen ottelu, upea superpesisdebyytti ja hässäkän aiheuttanut kova tuomio supervuoropariin. Näitä kaikkea oli tarjolla Pihkalassa tiistaina Tahkon ja Feran välisessä ottelussa. Jälleen mentiin näiden kahden tasaväkisen joukkueen kanssa supervuoropariin asti, josta Fera onnistui viemään ylimääräisen pisteen. Ottelu vieraille 1-2s (1-2, 5-2, 0-1).

 

Ensimmäinen jakso oli Hyvinkällä jälleen tiukkaa vääntöä. Tahko avasi ottelun sisältä ja rakenteli helposti palottoman ajolähdön päälle. Juoksua ei kuitenkaan vielä ensimmäisellä vuoroparilla nähty kummankaan joukkueen osalta. Ottelun avausjuoksun löi toisessa vuoroparissa Leidien Anni Tuomi. Merkistä kolmosjatkeelle ja Essi Ritola kotipesän turviin. Rauma tasasi tilit kolmannessa vuoroparissa Eveliina Kestin pussinpohjalyönnillä. Kesti oli kovassa kotiutusvireessä läpi koko ottelun ja ratkaisi ensimmäisen jakson voiton vieraille lopulta neljännessä vuoroparissa. Tyly veto ajolähdössä ilmasaumasta merkistä väliin takasi ensimmäisen pisteen Raumalle.

 

Toisella jaksolla nähtiin Leideiltä edellisen Mynämäki-pelin toisinto. Ensimmäisen vuoroparin juoksuryöppy vei joukkueen karkumatkalle, josta se ei enää päästänyt jaksolla irti. Pauliina Harinen avasi hanat kovalla laakalyönnillään keskelle taakse ja Anni Heikkilä lasketteli kotiin. Seuranneesta tilanteesta Anni Tuomi näpytti kotiin Lotta Vahvelaisen. TIlanne pyöri eteenpäin kahdella palolla ja seuraavaksi oli Titta Siilin vuoro iskeä nimensä lyötyjen sarakkeeseen. Pallo merkistä tapin yli ja Essille toinen tuotu juoksu. Neljäs juoksu syntyi harhaheitolla, kun Venla Tanhua heitti pallon yli kakkospesästä ja Oona Vahvelainen juoksi kakkoselta aina kotiin asti. Ketsuppipullovuoron viimeisen tikin kumuroi väliin Ritola ja kotiin juoksi ottelun Ruutu-tähtenä (paras ulkopelaaja) palkittu Emmi Hytönen. Rauma tuli toisessa vuoroparissa Tahkon uinailun tuloksena kolmen juoksun päähän, kun Laura Pohjolan vaarattoman näköinen maalyönti lipsahti läpi ja Pohjola kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Vilma Mäkelän kumura putosi jatkotilanteesta 2-jatkeelle ja Pohjola toi tuplajuoksun. Enempää juoksuja ei jaksolla nähty, joten sarjapiste Tahkolle luvuin 5-2.

 

Ottelussa superpesisdebyyttinsä teki Tahkon oma kasvatti, B-juniori-ikäinen Ellinoora Peltonen. Etenijäjokeri Elliksen ensimmäinen pääsarjatason ottelu oli upeaa katseltavaa. Kentällemenokärkilyönnit 7/8 ovat harvinaisuuksia kenelle tahansa Superpesiksen etenijälle ja vielä harvinaisempia debytanteille. Ellis palkittiinkin ansaitusti Tahkon ottelun parhaana pelaajana sekä Pancho Villa Hyvinkään kotijoukkueen nälkäisimpänä pelaajana.

7/8 kentälle ja Subwayta otsalle. Ellinoora Peltonen.

”Aika paljon jännitin ennen peliä. Ajattelin vain että tämä on samanlainen peli kuin kaikki muutkin. Ensimmäisen onnistumisen jälkeen jännitys helpotti. ” Ellinoora Peltonen

 

”Kaksi hyvin tasaista joukkuetta taas tänään vastakkain. Saman henkinen ottelu kuin pari viikkoa aiemmin. Tiukoja jaksoja, jotka täytyy pystyä kääntämään itselleen. Moni asia olisi ensimmäisellä jaksolla voinut kääntyä meille ja varmaan hekin olisivat voineet päästä toiseen jaksoon mukaan. Ensimmäisellä jaksolla oltiin vähän fleguja. Erittäin tyytyväinen olen Elliksestä. Jatkoi siitä mitä B-tytöissä ja Ykköspesiksessä on tällä kaudella tehnyt. Hieno esiintyminen.” Antti Yli-Saunamäki

 

Supervuoropari. Vuoropari, joka tarjosi jälleen spekuloitavaa pesäpalloilevalle somekansalle. Tahko avasi vahvasti ulkona ja pakotti Rauman jo kahteen paloon ja viimeiseen lyöjään. Kesti oli kuitenkin jälleen kotiuttaja paikallaan ja saatteli Niina Nukarisen kotipesän turviin. Tasoittavalla vuorolla nähtiin episodi, jonka lopputulema siirretään siihen kuuluisaan kansioon ”estämistilanteet ja niiden tulkinnat sekä loputtomat spekulaatiot”. Lotta Vahvelainen koukutti ykköstilanteessa viimeisellään ja lähti etenemään ykköspesälle. Tilanteesta tuomittiin estämisestä kaksi paloa pelituomarin nähtyä kontaktin tilanteessa. Hässäkkä oli valmis. Tahko ei enää tilannetta pystynyt luomaan, joten kaksi pistettä vieraille.

 

”Supervuoroparin tuomiota en ymmärrä. Onko tämä pelin hengen mukaista, että superissa tehdään tuollaisia tuomioita, kun pelituomarilla ja syöttötuomarilla on toisistaan täysin päinvastaiset näkemykset eikä päästä itse sopuun asiasta” Antti

 

Ottelun lehdistötilaisuus

LasseW:n kuvat ottelusta

 

Lopun spekuloitu ratkaisu:

2019-06-12T10:12:15+03:00 12.6.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|