Tahkon miehille kuusi pistettä back-to-back-viikonlopusta!

Tahko pelasi viikonloppuna kaksi ”back-to-back”-ottelua Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Ensimmäinen matsi pelattiin lauantaina Virossa Hiiu Stadionilla ja toinen sunnuntaina aurinkoisessa Pihkalassa. Molemmat ottelut päättyivät Tahkon kolmen pisteen voittoon!

Ennakkoasetelmat viikonloppuun olivat erittäin mielenkiintoiset. Imatran joukkue vahvistui tälle kaudelle, kun Teemu Nurmio sekä Konsta Hyötyläinen saapuivat Kouvolasta sekä Sami Partanen Kiteeltä. Selkeimmät menetykset joukkue koki, kun Ville Liukku siirtyi Kiteelle ja Miikka Matikka Raaheen. Tahkolaisittain viikonloppu oli myös hieman erilainen, sillä Teemu Nikkanen oli sivussa pelaavasta kokoonpanosta ja Aleksanteri Haukka pelasi ensimmäiset Superpesisottelunsa myös ulkokentän puolella, tällä kertaa kakkoskopparina.

Ensimmäinen peli pelattiin erittäin helteisissä tunnelmissa JK Nomme Kaljun kotikentällä Tallinnassa. Kentän pinta oli hyvin samantyyppinen kuin Telia 5G – areenalla, jossa Tahko avasi tämän pesiskesän, joten pallo sekä juoksijat kulkivat hiekkatekonurmea selkeästi hitaammin. Ottelu alkoi Tahkon osalta tämän kauden tuttuun tapaan vahvasti ja ei ollut epäselvää kumpi joukkue hallitsi kentän tapahtumia läpi illan. Hyvinkääläiset kairasivat täydet pisteet jaksovoitoin 0-2 (2-5, 2-3). Sisäpelissä ottelun avainpelaajia olivat neljä juoksua lyönyt Juha Korhonen (II-palkittu) sekä kahteen lyötyyn yltänyt Santtu Patova. Tahkon parhaana pelaajana palkittiin neljä juoksua tuonut ja upeaa ulkopeliä pelannut Patrik Vartama.

Toinen ottelu pelattiin niin ikään kesäisissä tunnelmissa, mutta tällä kertaa Pihkalassa. Etukäteen olisi voinut kuvitella, että ottelusta tulisi kahden hiukan väsyneen joukkueen taisto. Tahkon osalta tämä ei ainakaan pitänyt paikkaansa, sillä keltapaidat jatkoivat siitä mihin lauantaina jäivät. Joukkue onnistui laajalla rintamalla, niin sisä- kuin ulkopelissä. Parhaille tehopisteille pääsi I-palkittu Riku Hokkanen (1+1/6), Kalle-Tapio Huusko (1+2/5) sekä II-palkittu Juha Korhonen, joka onnistui lyömään kuusi juoksua. Täydet pisteet jäivät siis hyvinkääläistenkin takataskuihin tästäkin ottelusta, jaksoin 2-0 (7-1, 9-0).

Erityismaininta: Tahkon Juha Korhonen rikkoi tuhannen lyödyn juoksun rajan sunnuntain ottelussa. Hyvinkään Tahko onnittelee tästä upeasta merkkipaalusta! Hyvä Juha!

  1. Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=30-1-1&id=33538
  2. Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=30-1-1&id=33545

Lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=XeDeNuraRJ8

2019-06-10T15:48:09+03:00 10.6.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|